Jyllands-Posten

Mikaela Shiffrin sidder nu alene på kvindernes World Cup-rekord

Den amerikansk­e skiløber Mikaela Shiffrin har vundet 83 World Cup-løb.

-

I alpin skisport for kvinder er der lige nu Mikaela Shiffrin og alle de andre.

Det amerikansk­e unikum viste sig endnu en gang staerkere end konkurrent­erne, da hun tirsdag vandt i storslalom i italienske Kronplatz.

Det var hendes 83. World Cup-sejr i karrieren, og dermed slår hun kvindernes rekord, som landsmande­n fra USA Lindsey Vonn laenge var indehaver af. De to delte rekorden før tirsdagens løb, efter at Shiffrin tangerede den tidligere i januar.

Det var dog de faerreste, der betvivlede, at Shiffrin ville saette sig alene på rekorden inden for en overskueli­g fremtid.

I tirsdagens løb var Shiffrin efter to gennemløb 0,45 sekunder hurtigere end Lara Gut-Behrami fra Schweiz, mens italienske Federica Brignone naesten var yderligere et sekund efter.

Hos herrerne har den svenske legende Ingemar Stenmark rekorden for flest World Cup-sejre med 86 af slagsen.

Også den rekord kan meget vel stå for skud.

Stenmark dominerede maendenes slalom og storslalom fra 1975, indtil han stoppede i 1989.

I sidste uge fortalte Stenmark, at han forventer at se Shiffrin overgå praestatio­nen inden laenge.

»Hun slår formentlig rekorden i år. Jeg tror, at hun har taget 100 sejre inden for den naermeste fremtid,« sagde han til TT.

»Hun er teknisk virkelig dygtig og laver få fejl, hvilket gør, at de andre skiløbere bliver presset. Hun har et psykologis­k overtag og behøver ikke at køre på maks. Hun kan vinde, når de andre laver fejl, og det er hendes største fordel,« vurderede Stenmark.

Meget skal også gå galt, hvis ikke Shiffrin skal vinde kvindernes samlede World Cup. Her fører hun med mere end 500 point ned til GutBehrami.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark