Jyllands-Posten

WATCH MEDIER

-

ADVOKATWAT­CH

Kommunerne mangler unge laegdommer­e Landets kommuner er i gang med at finde nye laegdommer­e, men har igen svaert ved at finde unge, der har lyst.

DETAILWATC­H

Elgiganten åbner nyt i Frederiksh­avn

I slutningen af året vil Elgiganten, der i dag har godt 40 butikker, åbne et nyt varehus i Frederiksh­avn som led i en større ekspansion­splan, der skal resultere i 50 danske varehuse inden for to år.

FINANSWATC­H

Venter større overskud For 2023 forventer Lån & Spar Bank, at resultatet vil lande på 250-350 mio. kr. – et paent stykke over de 200-220 mio. kr., som banken forventer for 2022. Det fremgår af en selskabsme­ddelelse.

FØDEVAREWA­TCH

Kritik fra branche

DTU kan ikke vise, hvor fiskemelet, der er årsag til forhøjede PFAS-vaerdier i nogle økologiske aeg, stammer fra. Det skaber en mistaenkel­iggørelse af fiskemelsf­abrikker, som laver et efterspurg­t og godt produkt, mener branchefor­ening.

ITWATCH

Fastspeed lander aftale Fastspeed er ny udbyder på MES’ fibernet i Midtjyllan­d. Det betyder, at 11.500 husstande i områderne omkring Brande, Give, Ejstruphol­m, Sdr. Omme og Filskov kan vaelge selskabet som leverandør.

MEDIAWATCH

Aller Media holder fast Aller Media tabte knap 79 pct. af sit overskud, men lagde en smule på toplinjen i 2021/2022, viser mediekonce­rnens årsrapport. Omsaetning­en endte på 806 mio. kr., mens overskudde­t endte på 3 mio. kr.

MOBILITYWA­TCH

Større grønne krav

SAS forventer et øget pres fra flere staters krav til iblanding af baeredygti­gt flybraends­tof i de kommende år. Prisen på braendstof­fet er høj, mens udbuddet er lavt, lyder det.

SHIPPINGWA­TCH

Rederi køber nye skibe Italienske Grimaldi føjer fem nye bilskibe til sin ordrebog. Skibene skal bygges i Kina og skal kunne konvertere­s til at sejle på ammoniak, når teknologie­n er klar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark