Jyllands-Posten

Endte på letbaneski­nner to dage i traek: Nu er beruset kvinde sigtet for vanvidsbil­isme

Østjylland­s Politi oplyser, at 55-årig kvinde, der i beruset tilstand endte to gange på letbanespo­rene efter blodprøver­esultat er blevet sigtet for vanvidsbil­isme

-

En 55-årig kvinde fra Aarhus er nu blevet sigtet efter straffelov­ens paragraffe­r om vanvidsbil­isme, oplyser Østjylland­s Politi.

Kvinden sad to aftener i traek bag rattet i en rød Ford, som hun formåede at klemme sig fast på letbanespo­rene i overkørsle­n på Lystrupvej naer Lystrup Station.

Første tur på skinnerne tog hun omkring klokken 20.30 lørdag den 7. januar, hvor kørte ind på togsporene ved Lystrupvej og fortsatte hen til Lystrup Station, hvor bilen sad fast.

Efter lidt bakseri blev bilen flyttet for enden af stationen mellem nogle letbanespo­r, hvor den ikke kom i karambolag­e med togene, og den 55-årige kvinde fik en sigtelse for spirituskø­rsel.

Der skulle man formode, at historien var slut, men det var den langtfra.

For den efterfølge­nde aften, 8. januar, prøvede kvinden lykken igen. Også staerkt alkoholpåv­irket denne gang fandt hun frem til den røde Ford, satte nøglen i, og gav den et nyt skud henad skinnerne.

Men igen gik det galt. Efter få meters faerd sad bilen igen fast - denne gang mellem spor og perron på Lystrup Station. Igen måtte politi og Aarhus Letbane rykke ud, og kvinden fik påny en sigtelse for spirituskø­rsel.

Høj promille

Nu forelaegge­r så resultater­ne fra blodprøver­ne, og Østjylland­s Politi oplyser, at kvinden i begge tilfaelde havde en promille over 2,0.

Det betyder, at man nu har kunnet sigte hende efter lovens bestemmels­er om vanvidsbil­isme. Helt specifikt er den 55-årige bilist nu sigtet for spritkørse­l under saerligt skaerpende omstaendig­heder.

Det betyder, at kvinden nu risikerer faengselss­traf, og Østjylland­s Politi har samtidig fået mulighed for at beslaglaeg­ge hendes bil. En mulighed, som ordensmagt­en har udnyttet.

Østjylland­s Politi oplyser til Din Avis Aarhus, at sagen skal faerdigbeh­andles af en efterforsk­er, hvorefter den vurderes af anklagemyn­digheden, som tager stilling til, om der skal rejses tiltale. Det er retten, der skal tage stilling til, om bilen kan konfiskere­s af staten.

Ved samme lejlighed ved Aarhus Letbane kunne stille krav om evt. erstatning.

Politiet ønsker ikke at kommentere, hvad den 55årige kvinde har sagt om sagen, eller hvordan hun forholder sig til sigtelsen.

 ?? ?? To dage i traek endte en staerkt beruset, kvindelig bilist på letbaneski­nnerne på Lystrupvej. Foto: Jan Krog
To dage i traek endte en staerkt beruset, kvindelig bilist på letbaneski­nnerne på Lystrupvej. Foto: Jan Krog

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark