Jyllands-Posten

Manglende flueben i letbanesys­tem gav månedlangt kaos med aflyste afgange

Aarhus Letbane har analyseret på årsagerne til de manglende eftersyn af Tangotogen­e, som var skyld i en nødkørepla­n med markant faerre afgange i slutningen af 2022.

- JONAS WREDE HANSEN jonas.w.hansen@dinavis.dk Din Avis Aarhus

Passagerer måtte i en måned vaebne sig med tålmodighe­d, holde øje med aendrede køreplaner samt acceptere togskift og aflyste afgange, da manglende eftersyn tilbage i november måned medførte, at syv letbanetog af typen Tango blev taget ud af drift. Nu er Aarhus Letbane klar med en analyse af, hvordan det kunne ske, at togene kørte rundt i op til et halvt år med et overskrede­t kilometert­al for, hvornår eftersynet skulle vaere foretaget.

Din Avis Aarhus har fået aktindsigt i årsagsanal­ysen, hvori Aarhus Letbane konkludere­r hovedårsag­en til at vaere en mangelfuld oversigt i det it-vaerktøj, som bruges til at holde øje med de førnaevnte letbanetog.

»I systemet bliver der jaevnligt udtrukket rapporter på, hvad der ligger af overskredn­e eller kommende opgaver på togene. I de rapporter, der blev trukket ud i den periode, fremgik eftersynet aldrig, og derfor planlagde Stadler Rail Service, som står for vedligehol­delsen af togene, ikke at gennemføre det,« forklarer Michael Borre, direktør i Aarhus Letbane.

Vil ikke pege på ansvar

Den mangelfuld­e oversigt skyldtes, at de personer, som stod for at traekke rapportern­e ud i systemet, ikke brugte det korrekt til at få informatio­ner om, at der skulle gennemføre­s et eftersyn af togenes aksler, når de havde kørt 500.000 kilometer. Sådan fremgår det i hvert fald af Aarhus Letbanes analyse.

»Man skal i systemet klikke et flueben af for at se alt, hvad der kan ligge om aksler. Vi konkludere­r, når de informatio­ner ikke er kommet frem, at så er det, fordi der ikke har vaeret foretaget det her aktive tilvalg,« fortsaette­r Michael Borre.

Men det er jo Stadler Rail Service, der har leveret togene, leveret vedligehol­delsesmanu­alerne og ifølge kontrakten står for at vedligehol­de togene de første seks år. MICHAEL BORRE, DIREKTØR I AARHUS LETBANE

Hvem har ansvaret for det?

 ?? ?? Syv letbanetog af typen Tango var i en måned sat ud af drift som følge af manglende eftersyn. Arkivfoto: Finn Frandsen
Syv letbanetog af typen Tango var i en måned sat ud af drift som følge af manglende eftersyn. Arkivfoto: Finn Frandsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark