Jyllands-Posten

TANGO-TOGENE

- Kilde: Aarhus Letbane

I alt kører der 26 letbanetog i Aarhus, som er produceret af Stadler, af maerket Variobahn eller Tango.

Tango er den model, der blev taget ud af drift. Tango-togene bruges til de laengere straekning­er uden for byområdern­e. for at forstå, hvorfor det skete. Men vi vil selvfølgel­ig også gerne sikre os, at det ikke sker igen, så det arbejder vi videre med i en handlingsp­lan,« siger Michael Borre og uddyber:

»Der er noget uddannelse, som vi skal have kigget på, hvilket allerede var sat i gang, imens analysen blev lavet. Vi skal også have mere indsigt i, hvordan samarbejde­t mellem Keolis og Stadler Rail Service foregår, i stedet for bare at sige, at det klarer de selv.«

Ansvar kan komme på tale

Med den viden, som Aarhus Letbane har fået i forbindels­e med årsagsanal­ysen, er det naerliggen­de at vaere bekymret for, om der kan vaere andre lignende fejl på enten Tango- eller Variobahn-togene, som er den anden type, der kører på letbanen i Aarhus.

»Vi har sikret os, at der nu er nogen hos Stadler Rail Service, som saetter sig ned og laeser hele vedligehol­delsesmanu­alen igennem for at undgå, at der ikke er noget lignende på begge togtyper,« fortaeller Michael Borre.

Han vil i øvrigt ikke afvise, at der på et senere tidspunkt kommer en decideret ansvarspla­cering i forhold til sidste års problemer med Tango-togene.

»På bagkant af handlingsp­lanen kan der sagtens komme en snak om, hvem der havde ansvaret,« fortaeller han.

Vil det så vaere med den hensigt at opnå økonomisk kompensati­on?

»Man kan jo altid lave en erstatning­ssag ved at hive den ansvarlige part i retten, men vi vil meget gerne undgå det ved at håndtere det inden for kontrakten,« svarer Michael Borre.

Din Avis Aarhus har henvendt sig til både Stadler Rail Service og Keolis for at give dem mulighed for at kommentere på Aarhus Letbanes årsagsanal­yse. Hverken leverandør­en, som står for vedligehol­delsesafta­len, eller letbanens operatør er endnu vendt tilbage. I november lykkedes det for TV2 Østjylland at få en kommentar fra Stadler Rail Service, hvor Fabian Vettori fra selskabets kommunikat­ionsafdeli­ng erkendte over for mediet, at de manglende eftersyn skyldtes en fejl i deres systemer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark