Jyllands-Posten

Et helt teaterstyk­ke skal skrives med publikum som deltagere

Et helt teaterstyk­ke bliver skrevet live på halvanden time med publikum som opbakning.

-

Katapult Akademiet praesenter­er endnu en omgang ”Write Faster” på Teater Katapult den 1. februar, fremgår det af en pressemedd­elelse.

Tre dramatiker­e og tre skuespille­re både skriver og spiller i et rasende tempo et helt teaterstyk­ke live for øjnene af publikum.

Teater Katapults platform for udvikling af dramatik, Katapult Akademiet, huser konceptet, der er importeret fra Londons teaterunde­rgrund.

Denne gang er det med dramatiker­ne Mads Kamp, en freelanced­ramatiker, der beskriver sig selv som ekspert i »skaeve lussinger og absurde situatione­r«.

Johanne Kirstine Fall, dramatiker­studerende

BYEN RUNDT

på Dramatisk Skrivekuns­t ved Den Danske Scenekunst­skole, hvor hun isaer interesser­er sig for og udforsker temaerne teknologi, krop og feminisme.

Birgitte Alme, også freelanced­ramatiker, ansat ved Kulturskol­en Viborg med speciale i dramatik for børn og unge, og som med egne ord skriver dramatik, »der er som en terrier: Sød at se på, men med masser af bid!«.

Dramatiker­nes på sekundet skrevne replikker går direkte videre til tre skuespille­re, der saetter kød og blod på historien med det samme.

Skuespille­rne er denne gang David Elnebo, der er uddannet fra Den Danske Scenekunst­skole i 2015, og som tidligere bl.a. har medvirket i ”Tvang” på Teater Katapult og i Det Kgl. Teaters ”Hobbitten” ved Moesgård.

Bue Nielsen, autodidakt skuespille­r med solid erfaring inden for teater, speak, spillefilm. Anna Mailund Strong, nyuddannet fra Skuespille­rskolen Ophelia i 2022 og har medvirket i mange kortfilm.

For hver scene skrues tempoet

UDSTILLING­ER

og de kreative benspaend i vejret, og når dramatiker­nes skriveproc­es til sidst uundgåelig­t nedsmelter, kommer publikum dem til undsaetnin­g med nødreplikk­er. Alt sker i en stemningsf­uld blanding af latter og alvor.

Vil man vaere med til at fylde hatten med nødreplikk­er til de pressede dramatiker­e, kan man møde op, når dørene åbner kl. 19.30. Her bydes man på en håndbajer samt et smugkig på dramatiker­nes arbejde med første scene. Selve forestilli­ngen begynder kl. 20.

 ?? ?? Der er pres på, når et helt teaterstyk­ke skrives, mens det spilles. Pressefoto
Der er pres på, når et helt teaterstyk­ke skrives, mens det spilles. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark