Jyllands-Posten

Jeg ved godt, hvor vi skal sende takkekorte­t hen

Nu vil Tyskland sende kampvogne til Ukraine. Det er en beslutning, der har ladet vente på sig – mildest talt. Det har ikke ligefrem gjort landet kansler, Olaf Scholz, populaer i kredsen af Ukraine-støtter i Vesten. Spørgsmåle­t er så, hvad – eller hvem – d

-

I tiden op til Ruslands angreb på Ukraine var der endnu ingen tegn på, at Tyskland en dag ville sende kampvogne i en krigszone med det formål at draebe russere.

For Tyskland havde grundet historiens lange skygger ageret meget passivt, og der var ingen militaere hensigter. Derfor var det typisk overladt til amerikaner­ne at vaere kilden, der brød frem af jorden og vandede og forsvarede hele agerjorden i det meste af Europa. Det formede Tysklands selvforstå­else, at man havde en storebror, der passede på Europa.

Ruslands angreb på Ukraine har gjort, at den tunge søvn, som Tyskland befandt sig i på det forsvarsog sikkerheds­politiske område, blev nødt til at slutte. Og lidt som i skabelsesb­eretningen i Bibelen kraevede det også, at der blev taget et ribben, for at tyskerne kunne tage det sidste skridt. I det her tilfaelde var det tilsynelad­ende, at amerikaner­ne indvillige­de i at sende Abrams-kampvogne til Ukraine.

Det gjorde, at Abrams blev til

Eva – eller måske rettere, at vi fik skabelsesb­eretningen om Abrams og Olaf (Scholz) eller Abrams og Leo(pard).

Man kan selvfølgel­ig diskutere, hvem der egentlig lod den tunge søvn falde over hvem i den her sammenhaen­g, og hvem der tog et ribben og lukkede det til med kød.

Var det Joe Biden, der til sidst fik nok af den tunge søvn, som Olaf Scholz og den tyske tøven var blevet synonym med, hvorfor Biden indvillige­de i, at Abrams-kampvognen­e skulle vaere den sikkerheds­politiske pendant til det ribben, der betød, at Adam kunne hjaelpe til med at få skabt Eva?

Vel og maerke den Eva, der jo ifølge skabelsesb­eretningen er moderen til alle mennesker – lidt ligesom det er Tyskland, der i kampvognsd­iskussione­n har vaeret moderen til alle beslutning­er om, hvilke lande der ville kunne sende tyskproduc­erede leopard-kampvogne til Ukraine.

Meget tyder på, at det var Joe Biden og amerikaner­ne, der med beslutning­en om at sende Abramskamp­vogne til Ukraine banede vejen for, at Tyskland løb tør for undskyldni­nger.

Eller muligvis snarere, at Scholz følte sig tryg nok til at godkende den historiske beslutning om at sende tyske kampvogne i kamp mod Rusland. Abrams blev også til Eva.

Man kan selvfølgel­ig diskutere herfra, og til Solen braender ud, hvem der egentlig vandt kampvognsd­uellen: Var det Scholz, der fik Biden til at levere Abramskamp­vogne?

Var det Joe Biden, der til sidst fik nok af den tunge søvn, som Olaf Scholz og den tyske tøven var blevet synonym med, hvorfor Biden indvillige­de i, at Abrams-kampvognen­e skulle vaere den sikkerheds­politiske pendant til det ribben, der betød, at Adam kunne hjaelpe til med at få skabt Eva?

 ?? ?? Meget tyder på, at det var Joe Biden, der med beslutning­en om at sende Abrams-kampvogne (billedet) til Ukraine banede vejen for, at Tyskland løb tør for undskyldni­nger og indvillige­de i at sende Leopard 2-kampvogne til Ukraine, mener Micro Reimer-Elster. Arkivfoto: Ints Kalnins
Meget tyder på, at det var Joe Biden, der med beslutning­en om at sende Abrams-kampvogne (billedet) til Ukraine banede vejen for, at Tyskland løb tør for undskyldni­nger og indvillige­de i at sende Leopard 2-kampvogne til Ukraine, mener Micro Reimer-Elster. Arkivfoto: Ints Kalnins
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark