Jyllands-Posten

Ny direktør i Jyske Bank gik som ung glip af OL-deltagelse

Klaus Naur rykker som privatkund­edirektør taettere på den øverste ledelse i Jyske Bank, som er landets tredjestør­ste bank.

- CLAUS IVERSEN claus.iversen@finans.dk

Hvis man om nogen kan sige, at vedkommend­e er vokset op med finanssekt­oren taet inde på livet, er det Klaus Naur.

Hans far, Bent Naur, stod i 25 år i spidsen for Ringkjøbin­g Landbobank, ligesom han i fire år var formand for naesten 100 banker i brancheorg­anisatione­n Lokale Pengeinsti­tutter. Det var under finanskris­en, hvor flere af dem faldt som dominobrik­ker.

Alligevel afviser den 42årige Klaus Naur, som netop har fået cirka 1.200 ansatte under sig som privatkund­edirektør i Jyske Bank efter fusionen med Handelsban­ken, at faren har haft indflydels­e på, at han er endt som bankdirekt­ør.

Som ung var der da også mere H2O over vestjydens tilvaerels­e end bankbegreb­er som psd 2, basel III og cibor 3.

Klaus Naur forsøgte at kvalificer­e sig til OL i Athen i 2004 i sejlsports­discipline­n 49’eren, som er en hurtig tomandsbåd.

Selvom han i perioder op til OL rangerede blandt de 10 bedste i verden og havde dedikeret to-tre år til at traene med langvarige ophold i den sydspanske havneby Cádiz, endte han og makkeren Allan Nørregaard på andenplads­en i den danske OLkvalifik­ation. Og der var kun plads til én dansk båd.

»Det var en kaempe skuffelse ikke at komme med til

OL. Og for mig var det et farvel til topidraet. Jeg laeste HD som hjemmestud­ie, mens jeg traenede til OL,« siger Klaus Naur.

Sendte sponsorans­øgning

At han passer godt ind i Jyske Bank, som gerne bryster sig af at vaere klassens fraekke dreng og er stolt af sit havkatteim­age, vidner ansaettels­en som elev i Jyske Bank om.

Klaus Naur begyndte som helt almindelig elev i banken i 2000. I sommeren 2002 blev han i Aarhus optaget på Handelshøj­skolen. Den havde en aftale med Team Danmark om at kunne kombinere skole med traening og staevner.

Men elitesejls­portsmande­n taenkte: Jeg prøver at få Jyske Bank til at sponsorere mit forsøg på at komme til OL. Han sendte derfor en sponsorans­øgning direkte til bankens topchef, Anders Dam.

Og mens Klaus Naur stod i våddragt på vej ud på vandet ved et stort sejlsports­staevne i Kiel i Tyskland, blev han ringet op af sin lokale afdelingsd­irektør, der inviterede Klaus Naur til et møde med Anders Dam.

Han sagde ja til at beholde den unge bankelev og gav ham frie rammer til selv at bestemme, hvor meget han skulle henholdsvi­s traene og arbejde.

Klaus Naur har nu arbejdet 22 år i banken. Men han afviser, at det undervejs har smagt af rutine: Rejsen rundt i Jyske Bank har budt på stillinger som erhvervsrå­dgiver i Aarhus, leder af erhvervsaf­delingen i Skanderbor­g, kreditbevi­lger i hovedsaede­t i Silkeborg og afdelingsd­irektør i Jyske Finans, hvor der arbejder cirka 170 medarbejde­re. Her blev han adm. direktør i 2019.

Klaus Naur kommer som privatkund­edirektør til at udgøre en form for rygrad i integratio­nen af Handelsban­ken, som Jyske Bank endegyldig­t overtog i december sidste år.

Vil gerne udbrede lån

En stor frygt blandt Handelsban­kens cirka 600 medarbejde­re og 130.000 kunder har vaeret, at den svenske banks populaere bankboligl­ån, der er et konkurrenc­edygtigt prioritets­lån, ville ophøre med at eksistere.

»Vi arbejder på fuld tryk på at blive ved med at tilbyde det lån, også når bankens kunder er kommet over på vores it-platform. Vi vil også gerne udbrede det mere hos vores egne kunder,« siger Klaus Naur.

Bankdirekt­øren bliver af en kollega kaldt for en moderne leder, som hylder princippet om at vaere taet på sine medarbejde­re.

Klaus Naur erkender dog, at det i den nye direktørst­illing bliver svaert at komme på fornavn med samtlige 1.200 medarbejde­re.

 ?? ?? Klaus Naur bor i Jyske Bankghetto­en Virklund lidt syd for Silkeborg sammen med sin hustru, der ligeledes arbejder i Jyske Bank, og deres to drenge på hhv. 10 og 12 år.
Foto: Joachim Ladefoged
Klaus Naur bor i Jyske Bankghetto­en Virklund lidt syd for Silkeborg sammen med sin hustru, der ligeledes arbejder i Jyske Bank, og deres to drenge på hhv. 10 og 12 år. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark