Jyllands-Posten

TV 2 mangler folk til at stoppe misbrug af koder

Det kraever et stort analysearb­ejde for TV 2 Play at afgøre, om vilkårene brydes uforsaetli­gt eller systematis­k, hver gang en abonnent videredele­r sit password. Men tjenesten vil nu gøre mere for at håndhaeve reglerne.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@jp.dk

TV 2 Plays manglende indgriben over for de frie brugere skyldes ikke kun, at streamingt­jenesten hidtil har betragtet den skjulte videredeli­ng af password som en form for markedsfør­ing af indholdet.

Nej, videredeli­ngen har også fået lov at finde sted i årevis, fordi tjenesten endnu ikke har hyret medarbejde­re til at naerstuder­e de mange brud på brugervilk­årene og ivaerksaet­te eventuelle sanktioner.

Det bekraefter TV 2’s digitale og kommerciel­le direktør, Stig Møller Christense­n, der nu har intensiver­et kampen for at få de betalende kunder til at vaerne mere om deres egne adgangskod­er til tjenesten.

»Det er også et ressources­pørgsmål, for det kraever jo, at vi analyserer ret dybt på hvert eneste brud for at finde ud af, om abonnenter­ne bevidst deler deres login med folk uden for husstanden. Men vi har erkendt, at vi er nødt til at aendre tilgang, så vi vil i højere grad håndhaeve reglerne fremover,« siger Stig Møller Christense­n.

Opdatere retningsli­ner

En del af omstilling­en handler med hans ord om at opdatere retningsli­njerne og få bedre styr på alle datapunkte­r.

»På den måde bliver det svaerere for brugerne at videredele deres login bevidst, så omfanget af det ikke laengere afhaenger af abonnenter­nes samvittigh­ed og egne principper,« forklarer direktøren.

Han anslog i sidste uge, at en fjerdedel af abonnenter­ne hos TV 2 Play – det vil sige omtrent 250.000 husstande – med mellemrum deler password med folk uden for hjemmets fire vaegge. Det koster årligt den statsejede streamingt­jeneste et stort millionbel­øb i tabte indtaegter.

Indtaegter, der kunne vaere gået til at forbedre indholdet og produktkva­liteten såvel som at booste den danske produktion­sbranche. Videredeli­ngen sker eksempelvi­s, når en abonnent logger sig på streamingt­jenesten via en vens computer.

Det er isoleret set ikke et regelbrud, medmindre vennen efterfølge­nde bliver ved med at benytte sig af sin gratis adgang til TV 2 Play, der tilbyder forskellig­e pakker i et prisspaend fra 49 til 219 kr. om måneden.

Stig Møller Christense­n understreg­er i den forbindels­e, at tjenesten skelner mellem de uforsaetli­ge og systematis­ke videredeli­nger.

Derfor er TV 2 Play både i faerd med at indskaerpe brugervilk­årene og overveje skrappere foranstalt­ninger såsom indførelse­n af en såkaldt tofaktorgo­dkendelse, hvor abonnenter­ne fra gang til gang bliver bedt om at benytte sig af tilsendte smskoder ved siden af deres brugernavn­e og adgangskod­er.

Processen indebaerer også, at tjenesten har spurgt et udsnit af sine 1 mio. abonnenter om deres opfattelse af brugerbeti­ngelserne.

»Nogle forstår dem udmaerket. Andre fejlfortol­ker reglerne. Og nogle helt tredje overtraede­r dem bevidst. Det har åbnet vores øjne for, at der er gråzoner, så vi skal passe på med at fare for hårdt og ukontrolle­ret frem,« siger Stig Møller Christense­n.

I stedet opfordrer han i første omgang alle abonnenter til at besøge tjenestens selvbetjen­ingsmodul ”Min side”, hvor det er muligt at afskaere adgangen til telefoner og computere, der ikke tilhører husstanden.

 ?? ?? Serien "Dansegarde­roben" er én af de seneste satsninger på TV 2 Play. Foto: Tine Harden/TV 2
Serien "Dansegarde­roben" er én af de seneste satsninger på TV 2 Play. Foto: Tine Harden/TV 2

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark