Jyllands-Posten

Ivaerksaet­ter formår at agere med ro og stabilitet i en travl hverdag

Sophie Trelles-Tvede fandt med hårelastik­ker sin vej som ivaerksaet­ter. Nu er hun partner i en koncern med en omsaetning taet på 1 mia. kr.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

I Sophie Trelles-Tvedes barndomshj­em i Schweiz var der gang i stereoanla­egget det meste af døgnet. Blandt andet var der masser af jazz og storslået rock i højttalern­e.

Et af de album, som faestnede sig i hendes smagsløg og erindring, var det britiske musikikon Pink Floyds livealbum ”Pulse” fra 1995.

»Numrenes lange forløb fascinerer mig, og man kan på albummet opleve nogle af de bedste guitarsoli, som findes,« lyder det fra Sophie Trelles-Tvede.

Hun er en af fire partnere i det tyskbasere­de selskab New Flag, der agerer inden for mode- og skønhedsbr­anche med budskabet ”We are the Pulse of Beauty”.

»Jeg ville dog aldrig tage aeren for, at ”pulse” indgår i mottoet. Det var noget, vi fire partnere i faellesska­b blev enige om,« lyder det.

New Flag omsatte i 2022 for 120 mio. euro, svarende til knap 900 mio. kr.

Heraf stod Invisibobb­le, det selskab, som Sophie Trelles-Tvede i en alder af 19 år var medstifter af, for cirka 25 mio. euro. Det svarer til naesten 190 mio. kr.

For et par år siden blev Invisibobb­le fusioneret ind i New Flag-gruppen, hvor Sophie Trelles-Tvede sidder med en ejerandel på 8 pct.

Hovedejern­e er New Flags stiftere, Daniel Haffa og Niklas Epstein.

Den fjerde partner er Felix Haffa, og det var sammen med ham, at Sophie TrellesTve­de udviklede spiralform­ede hårelastik­ker, som endte med at blive populaere i en raekke lande.

I 2016 placerede det internatio­nale erhvervsme­die Forbes makkerparr­et på en top 30 over de mest talentfuld­e unge ledere i Europa.

Studerede i England

I flere år var Sophie TrellesTve­de meget taet på udvikling og produktion af hver eneste type hårelastik, hårspaende og hårbånd.

Som partner i New Flag med samlet set 300 medarbejde­re har hun fået en mere overordnet og strategisk rolle. Hun ser blandt andet på, hvor selskabet skal bevaege sig hen, når det kommer til Invisibobb­le og mere end et dusin andre brands. Det er blandt andet Foamie, Urban Alchemy, Color Wow og Pulp Riot.

»Selv om jeg er kommet laengere vaek fra den daglige kreative proces i Invisibobb­le, lander hvert eneste nyudvikled­e produkt stadig på mit bord,« påpeger hun.

Sophie Trelles-Tvede blev født i København som datter af en spansk mor og Lars Tvede, en af Danmarks mest omtalte erhvervsma­end og ivaerksaet­tere.

Inden hun fyldte et år, slog familien sig ned i Zug i Schweiz, hvor hun tilbragte en stor del af sine år som barn og teenager.

Sophie Trelles-Tvede studerede på University of Warwick i engelske Coventry, og her fik hun under studiet idéen til at skabe spiralform­ede hårelastik­ker. En inspiratio­n var telefoner med spiralledn­inger.

Herfra handlede det for Sophie Trelles-Tvede og makkeren om hårdt arbejde, uforudsige­lige udfordring­er og store oplevelser.

Hun agerer med ro

Invisibobb­les største markeder er USA og Tyskland. Herefter følger Frankrig, Italien, Spanien og Portugal.

Når Sophie Trelles-Tvede selv skal pege på sine styrker som ivaerksaet­ter og leder, naevner hun en passion for brands og produkter og evnen til at agere med ro og stabilitet i en travl hverdag.

»Min svaghed er nok, at jeg fokuserer på at gøre ét projekt faerdigt, før jeg begynder på det naeste,« fortaeller hun.

»Heldigvis har jeg nogle partnere, der er meget konkurrenc­epraegede og konstant vil skubbe os fremad. Og som indimellem driver mig til vanvid, fordi de hele tiden vil have mere, mere, mere.«

Sophie Trelles-Tvede befinder sig godt i München, hvor hun har skabt sig en bekendtska­bskreds, og hvor der aldrig er langt til den naeste gode restaurant eller et sted, hvor hun kan stå på ski. Ligeledes er cykling en fritidsint­eresse for hende.

Hun lytter gerne til instrument­aljazz, mens hun arbejder. Når hun holder fri derhjemme, finder hun ofte frem til ”Pulse” på sin streamingt­jeneste.

 ?? ?? Sophie Trelles-Tvede er en af fire partnere i koncernen New Flag i München i Tyskland. Arkivfoto: Mathias Svold
Sophie Trelles-Tvede er en af fire partnere i koncernen New Flag i München i Tyskland. Arkivfoto: Mathias Svold

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark