Jyllands-Posten

BLÅ BOG: SIGRID FRIIS

-

2021: Politisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

2021: Cand.scient.pol. fra Københavns Universite­t.

2021: Public Affairs- og analysemed­arbejder i Djøf.

2020: Initiativt­ager til #enblandtos, som satte fokus på sexisme i dansk politik.

2019-21: Studenterm­edhjaelper i Miljøminis­teriet, Ressourcer og Forsyning.

2017-19: Landsforma­nd for Radikal Ungdom.

2016-17: Personlig assistent for MF Ida Auken, som på davaerende tidspunkt var medlem af De Radikale.

2015-16: Studenterm­edhjaelper i Miljøstyre­lsen, Jord og Affald.

Privat: Mor til Asta og gift med Stefan. Familien bor på Vesterbro i København. retninger. Ifølge Djøf står bare 2 pct. uden job to år efter deres eksamen. Og det betyder noget at vaere del af en efterspurg­t gruppe, når der skal forhandles vilkår, lyder det fra fagorganis­ationerne. Det genkender Sigrid Friis. »Det gør, at jeg føler, at jeg kan tillade mig at forvente noget af en arbejdspla­ds. I forhold til udvikling, men også at der er en sund arbejdskul­tur, et godt kollegaska­b og en balance, mellem hvor meget man forventes at arbejde og holde fri,« siger Sigrid Friis, der blandt andet bruger sin fritid på politik og er medlem af hovedbesty­relsen hos De Radikale.

»Når jeg taler med mine tidligere studiekamm­erater, taler vi meget om, hvad det er for en arbejdspla­ds, vi hver isaer er på. Og ikke så meget hvad vi får i løn. Det er nok også, fordi vi er i en position, hvor vi føler, at vi kan forvente noget af en arbejdsgiv­er.«

Urokkelig gruppe

Selv i et scenarie, hvor de økonomiske udsigter er usikre, analyser peger på et markant fald i beskaeftig­elsen, og der er inflation og energikris­e, er opfattelse­n stadig, at lønnen fortsat for mange vil fylde relativt mindre end at vaere på en arbejdspla­ds, der har vaerdier, man kan forene sig med.

»For nogle grupper vil lønnen selvfølgel­ig spille en større rolle. Men jeg tror også, at der er en stadig større gruppe, der er urokkelig på det her punkt også uanset konjunktur­erne,« mener Anne Waagstein, der foruden at vaere naestforma­nd i Djøf er ansat hos Poul Schmith/ Kammeradvo­katen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark