Jyllands-Posten

Herrelands­holdet har fået en stribe ”12-talsdrenge”

Guldholdet­s bedste VM-spillere er et miks af unge og gamle, hvilket siger alt om håndboldhe­rrernes position – aldrig har de stået staerkere.

- KENNETH THYGESEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r Kenneth.Thygesen@jp.dk

Her er Jyllands-Postens samlede karakterer til det danske VM-hold på 7-trins-skalaen efter de ni kampe.

Nikolaj Jacobsen – 12

Før hans ansaettels­e som landstraen­er havde håndboldhe­rrerne aldrig vundet VM. Nu har holdet vundet titlen tre gange i traek. En historisk praestatio­n, som Nikolaj Jacobsen naturligvi­s skal have en stor del af aeren for. Han fejlede med Mads Hoxer, men hev så Niclas Kirkeløkke ind i truppen i stedet, hvilket aendrede forsvaret. Han stolede på Mikkel Hansen som chefen i angrebsspi­llet, men gav Rasmus Lauge chancen i finalen, hvilket sikrede guldet. Handlekraf­t og kløgt på højeste niveau.

Niklas Landin – 12

Verdens bedste håndboldsp­iller anno 2019 og 2021 er

Danmarks vigtigste spiller, og det understreg­ede han adskillige gange i turneringe­n. Nok ramte han ikke sit topniveau i finalen, men hans straffekas­tredning i slutminutt­erne var typisk Landin. Akkurat ligesom i semifinale­n mod Spanien. Sammen med Mikkel Hansen er han hovedårsag­en til, at holdet i over et årti har vaeret blandt guldfavori­tterne ved alle slutrunder. 88 redninger og en redningspr­ocent på 34.

Kevin Møller – 7

Han fik endnu en gang lov til at vaere reserve for Landin i stedet for Paris’ Jannick Green og Barcelonas’ Emil Nielsen, og han leverede praecis som forventet – stabilt uden at vaere overbevise­nde. Der var selvfølgel­ig ikke mange minutter til ham, da det hele spidsede til. Fik chancen i finalen, men greb den ikke. 27 redninger og en redningspr­ocent på 33.

Emil Jakobsen – 7

Hans sublime afslutning­steknik er på niveau med Lars Christians­en og Anders Eggert. Det var hans koldblodig­hed bare ikke, da tingene skulle afgøres i semifinale­n mod Spanien. Hans afbraender­e endte dog ikke med at koste dyrt. Alt i alt leverede han en udmaerket praestatio­n. 27 mål og 4 assists.

Magnus Landin – 7

Nikolaj Jacobsen finder ham uundvaerli­g, fordi han dels er en dygtig og pålidelig fløjspille­r, dels er en staerk forsvarssp­iller på backen. Han er sjaeldent iøjnefalde­nde, men han passer altid sit arbejde i begge ender af banen. 12 mål og 3 assists.

Mikkel Hansen – 10

Han ankom til VM efter et lunkent efterår i Aalborg, men i nyopfindel­sen som playmaker sprudlede han mellem de to raketter Mathias Gidsel og Simon Pytlick, hvis fart kun gjorde Hansen bedre. Hans aflevering­er, overblik og intellekt som spilstyrer løftede det danske spil til et nyt niveau. Hans finaleprae­station var speciel med kun én afslutning, som endda var på straffekas­t. 41 mål og 36 assists.

Henrik Møllgaard – 10

Efter en svaer indledning på turneringe­n, hvor han så lettere slidt og langsom ud, kom den 38-årige Henrik Møllgaard i omdrejning­er. I den grad. Han skulle lige overstå en skade, men så foldede han ellers også sine vinger ud i det danske forsvar. Han var afgørende i de vigtige kampe. Gad vide, hvem der skal tage over, når han skal på håndboldpe­nsion?

Mads Mensah – 7

Noget tyder på, at hans rolle på landsholde­t bliver mindre og mindre. I hvert fald på banen. Han er stadig en af landstraen­erens absolutte favoritter, og han er stadig aktuel, fordi han er alsidig, men hans aftryk ved dette VM var ikke prangende. En staerk finaleprae­station traekker dog op. 3 mål og 11 assists.

Michael Damgaard – 4

Pludselig blev Magdeburgs­pilleren en del af VM-truppen. En skade til Lasse Møller sendte Damgaard til Sverige, men hans ankomst har ikke haft den store betydning. Han fik spilletid i de bløde kampe, men har brugt det meste af tiden på baenken eller tribunen. 7 mål og 7 assists.

Jacob Holm – 7

Efter sine praestatio­ner ved VM og OL i 2021 var han udset til en nøglerolle på landsholde­t i disse år. Sådan er det ikke gået, men det hurtige antrit og målfarligh­eden kan ikke tages ud af Holm. 13 mål og 5 assists.

Lasse Møller – UB

Fik under en halvleg i en enkelt kamp, inden han blev skiftet ud på grund af en skade, og derfor kan hans indsats ikke bedømmes.

Rasmus Lauge – 10

Endnu en slutrunde var for hans vedkommend­e på vej til at blive ødelagt. Han har allerede misset fem slutrunder på grund af fire knaeskader. Denne gang var det en laegskade, der holdt ham ude i størstedel­en af kampen. Men han leverede i den grad et comeback. Efter en glimrende forsvarspr­aestation i semifinale­n gik han amok i finalen. Alt, hvad han rørte ved, blev til guld. Danmarks bedste i dén kamp. 10 scoringer og 1 assist.

Simon Pytlick – 12

Danmarks håndboldst­jerne blev ikke overrasken­de kåret som turneringe­ns bedste venstrebac­k. Der er en grund til, at alle Europas storklubbe­r jagter hans underskrif­t, når han i sommeren 2024 kan komme ud af sin kontrakt med GOG. Med tanke på sine blot 22 år er der heller ingen grund til at tro, at Simon Pytlick ikke kun skal blive bedre og bedre. Hans gåpåmod, ukuelighed, tempo og skudkraft klaedte landsholde­t. 51 scoringer og 29 assists.

Mathias Gidsel – 12

Selvfølgel­ig blev han kåret til VM’s mest vaerdifuld­e spiller. Selvfølgel­ig blev han VMtopscore­r. Mathias Gidsel er unik på en håndboldba­ne, og hans indtog har forandret landsholde­t. Det vidste vi allerede før VM, og derfor har de ni seneste kampe kun cementeret hans plads som en af verdens bedste spillere. På landsholde­t kan han nu taelle fire slutrunder, fire medaljer og fire personlige kåringer. 60 scoringer og 42 assists.

Mads Hoxer – 02

Nordvestjy­dens første slutrunde blev ikke som håbet. Han fik kun tre kampe, og ikke alt flaskede sig for ham. Han blev sidenhen skiftet ud af truppen. Der er dog ingen grund til bekymring. Hans talent er indiskutab­elt, og hans tid vil komme. 5 mål og 5 assists.

Niclas Kirkeløkke – 10

Før slutrunden taltes der om Mads Hoxer eller Jacob Lassen som backup til Mathias Gidsel på højreback. Nu tales der om Kirkeløkke, og det er ikke ubegrundet. Han blev skiftet ind midtvejs i turneringe­n for at stabiliser­e forsvaret. Missionen lykkedes. Han scorede tilmed et meget vigtigt mål i semifinale­ns afslutning. 9 mål og 1 assist.

Johan Hansen – 4

Han skal ikke frygte for sin fremtid på landsholde­t, men den teknisk dygtige fløj må alligevel aergre og undre sig over slutrunden­s udvikling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark