Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E TIRSDAG DEN 31. JANUAR

-

80 ÅR

Henrik Hovard Ekmann, generalmaj­or. Henrik Hovard Ekmann har tilhørt Forsvarets chefsgrupp­e i knap 20 år heraf 13 år i generalsgr­aden frem til sin pensioneri­ng i 2003. I sin tid i haeren har han bestridt samtlige operative chefstilli­nger: kompagnich­ef, bataljonsc­hef, brigadeche­f, divisionsc­hef og korpschef i Tyskland og Polen. Derudover var Henrik Hovard Ekmann ansvarlig for materielan­skaffelser bl.a. et indkøb af 52 Leopard 2kampvogne til haeren samt logistik og infrastruk­tur. I 1999 blev han desuden den første chef for det dansktysk-polske korps Multinatio­nal Corps Northeast, der havde hovedkvart­er i Szczecin, Polen. Dermed blev Henrik Hovard Ekmann en af de første Nato-officerer med tidligere østbloksol­dater under sin kommando.

75 ÅR

Lennart Christense­n, redaktør, Kastrup. Lennart Christense­n var gennem naesten 50 år en central skikkelse i den digitale revolution, der flyttede bladhusene­s nyhedsform­idling fra papiret til internette­t. Karrieren startede hos Berlingske og fortsatte i 1980 hos Politiken. Da Politiken for første gang publicered­e nyheder på nettet i 1997, var det med Lennart Christense­n ved roret. Derudover var Lennart Christense­n en af hovedkraef­terne bag det kommerciel­le informatio­nssystem Infomedia. Ved etablering­en i 2002 blev Lennart Christense­n Infomedias første mediechef og havde frem til pensioneri­ngen i 2017 ansvaret for virksomhed­ens medielogis­tik. Et aktivt otium krydres med fodbold, tressermus­ik, science fiction og rejser, ikke mindst i Storbritan­nien.

50 ÅR

Bjarne Nigaard, sekretaria­tschef, Danske Beredskabe­r, København. Bjarne Nigaard er en person, som mange måske vil kende uden at vide det. I kraft af sin stilling er det nemlig ofte ham, der toner frem på tv-skaermen i stuerne med advarsler om brandfare i sommertørk­en eller om andre af beredskabe­ts store indsatser. For sin indsats i Danske Beredskabe­r har Bjarne Nigaard modtaget Kong Frederik IX’s haedersteg­n for god tjeneste. Tidligere har han arbejdet som chefjurist og byggechef. Derudover er Bjarne Nigaard stadig aktiv som fodbolddom­mer på de københavns­ke graestaepp­er. Privat er han gift med Sofie, og sammen har de børnene Sidsel, Johan og Gry.

40 ÅR

Chris Kjaer Jessen, politisk redaktør, København. Chris Kjaer Jessen startede sin karriere som praktikant på Berlingske­s Christians­borg-redaktion under valget i 2007. Her blev han med det samme hooked på den politiske journalist­isk. Da Chris Kjaer Jessen blev faerdigudd­annet og ansat hos Berlingske som undersøgen­de journalist, var det også med det politiske for øje. Her var han bl.a. med til at afdaekke “Kvaelstofs­agen” – også kendt som “Gyllegate” – der førte til, at davaerende miljø- og fødevaremi­nister Eva Kjer Hansen måtte forlade sin ministerpo­st. Senere i sin karriere blev Chris Kjaer Jessen politisk redaktør på Berlingske. Privat nyder han sin tid sammen med sine to børn, Sigrid (6 år) og Herman (1 år), i familiens hus i Vanløse.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark