Jyllands-Posten

KLIMABRAND­S

-

Klimabrand­s har hovedkonto­r i Pandrup, Nordjyllan­d, og er stiftet af Per Nielsen i 2011.

Firmaet er ejet af TMQ Holding A/S, hvor

Vaekstfond­en bl.a. er medejer.

Saelger varmepumpe­r, kaminer og varmtvands­beholdere til hele Norden.

Produktern­e saelges bl.a. i Skousen, Elgiganten og Davidsen.

regner med at åbne for ansøgninge­rne til puljen i 1. kvartal 2023.

I 2021 blev branchen ramt af leveringsp­roblemer, og det fortsatte gennem 2022. Problemern­e skyldes den høje vaekst, hvor fabrikkern­e har haft svaert ved at skalere deres produktion med den årlige vaekst på omkring 50 pct de seneste par år.

»Frem mod sommer vil leveringsp­roblemerne gradvist blive mindre, og de fleste leverandør­er vil have styr på deres produktion til den tid,« fortaeller Troels Hartung, chefkonsul­enten fra Tekniq Arbejdsgiv­erne.

Kenneth Jensen fortaeller, at Klimabrand­s i store traek har kunnet følge med den øgede efterspørg­sel.

»Der var en enkelt periode i efteråret, hvor vi havde mangel på et par modeller, men ellers har vi fået vores leverancer«.

Mange nye om markedet

Det voksende marked betyder også, at der kommer flere virksomhed­er til, der specialise­rer sig i varmepumpe­r. Samtidig er der flere virksomhed­er, der er kommet på listen over VE-godkendte. VE står for vedvarende energianla­eg.

For to et halvt år siden var der 50 på listen, i dag er der over 1.200, fortaeller Troels Hartung.

At en virksomhed er VEgodkendt, betyder, at den har godkendte kompetence­r til at installere et energianla­eg korrekt. For Klimabrand­s har det vaeret positivt, at der kommer flere spillere på banen. Det har nemlig betydet, at ventetiden på at få installere­t varmepumpe­r har vaeret kort i Danmark.

Firmaet saelger også til Sverige. Her har der vaeret ventetid på 8-12 uger for at få en pumpe installere­t, fortaeller Kenneth Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark