Jyllands-Posten

COPENHAGEN FASHION WEEK

-

Der gennemføre­s to gange om året modeuger i København – i august og januar/februar.

Ugerne indeholder da både shows og fagmesser, der tiltraekke­r fagfolk fra en lang raekke lande.

Fagmessern­e er isaer CIFF – Copenhagen Internatio­nal Fashion Fair – i Bella Center og Revolver i Øksnehalle­n.

Samtidig er der i ugens løb bl.a. en raekke modeshows rundt i København, hvor tøjvirksom­heder og designere praesenter­er kollektion­er for indbudte. i år slås de sammen og kører faelles i Bella Center.

Netop messen CIFF har i denne uge 30 års jubilaeum, og det blev mandag eftermidda­g markeret med et stort trendshow med musik fra kendte kunstnere og andre tiltag. Og et show, som alle har kunnet sikre sig billet til. Så rundt om catwalken var både indkøbere og forbrugere.

»Vi har fra branchen og vores udstillere hørt ønsker om, at vi også åbner mere op over for det danske marked.

Det er ofte få modemaerke­r, som får opmaerksom­heden, så vi laver et stort trendshow for at vise bredden i dansk mode, forud for at ugens messe åbner,« siger direktør Sofie Dolva, CIFF.

Krav om baeredygti­ghed

Organisati­onen Copenhagen Fashion Week, der står for den samlede modeuge, har også nye tiltag i gang.

For at kunne deltage i den aktuelle version med officielle shows har modermaerk­erne for første gang skullet leve op til 18 krav – minimumsta­ndarder – om baeredygti­ghed.

28 maerker er blevet godkendt. Adm. direktør Cecilie Thorsmark fastslår, at ikke alle, som ønskede at vaere med, klarede den screening, som er lagt, og tøjmaerker­ne godkendes af en ekstern baeredygti­ghedskomit­é.

Kravene blev fastsat i 2019, men foldes ud nu.

»Moden skal flytte sig i den grønne omstilling og vaere mere baeredygti­g. Det kan vi bidrage til og skubbe på med

Det er fuldstaend­ig afgørende, at den danske branche bliver førende, når det kommer til baeredygti­ge initiative­r og cirkulaere initiative­r. THOMAS KLAUSEN, ADM. DIREKTØR, DANSK MODE & TEXTIL

 ?? ?? Copenhagen Fashion Week blev mandag skudt i gang med et trendshow på messen CIFF i Bella Center. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Copenhagen Fashion Week blev mandag skudt i gang med et trendshow på messen CIFF i Bella Center. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark