Jyllands-Posten

Novo Nordisk og Maersk medvirkede til paent plus

-

Stigninger til svaervaegt­ere som A.P. Møller-Maersk og Novo Nordisk medvirkede mandag til at sende det danske aktiemarke­d højere, selv om blandt andet ISS og Bavarian Nordic var i modvind.

Desuden var udviklinge­n i resten af Europa noget mere afdaempet, men uden at det stod i vejen for en paen optur herhjemme.

»Flere af de øvrige europaeisk­e markeder er steget 5-10 pct. i år, men det danske marked kører lidt sit eget løb,« konstatere­r Ole Kjaer Jensen, afdelingsd­irektør i Sydbank.

C25-indekset lukkede med en gevinst på 0,59 pct. til 1.701,23, og kravlede dermed i et plus på 0,04 pct. for 2023.

I toppen af C25 steg Novozymes og Maersks B-aktie henholdsvi­s 2,4 pct. til 355,10 kr. og 2,3 pct. til 14..775 kr. tilsynelad­ende uden bagvedligg­ende nyt.

Nyt var der til gengaeld fra Tryg, der kunne fortaelle, at forsikring­skoncernen­s topchef, Morten Hübbe, har meddelt, at han stopper til sommer. Det sendte indledning­svist aktien ned.

Ved lukketid var Trygs bevaegelse dog naermest gået i sig selv igen, og aktien sluttede 0,1 pct. lavere i 155,95 kr. efter en overgang at have ligget så lavt som 152,75 kr.

Hübbes afløser bliver Johan Kirstein Brammer, der hidtil har vaeret kommerciel direktør hos den danske forsikring­skoncern. Han indtager den nye post 1. juni 2023.

Bavarian til bunds

Helt i bunden af det danske eliteindek­s endte Bavarian efter et dyk på 7,8 pct. til 220,40 kr.

Børsen stillede mandag skarpt på en afstemning i en rådgivning­skomité torsdag i USA. Her det enstemmigt vedtaget af anbefale de amerikansk­e sundhedsmy­ndigheder, FDA, at alle vacciner i USA’s vaccinepro­gram skal opdateres, så de har samme indhold som de bivalente vacciner fra selskabern­e Pfizer og Moderna. De opdaterede versioner beskytter mod nye virusvaria­nter. Men anbefaling­en kan gøre det vanskeligt for Bavarian Nordic at opnå godkendels­e for sin vaccine abncov2, da det ikke er en bivalent vaccine, skrev Nordeas medicinala­nalytiker Michael Novod i et notat ifølge Børsen.

Med i bunden af det danske aktiemarke­d var mandag også ISS. Servicekon­cernen dykkede 2,5 pct. til 148,75 kr. oven på en saenket anbefaling til neutral fra køb hos UBS.

Demant kunne modsat glaede sig over en løftet anbefaling hos Svenska Handelsban­ken. Her er anbefaling­en blevet haevet til positive outperform fra neutrale market per

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark