Jyllands-Posten

SPORTEN KORT

-

23 anholdt for matchfixin­g

Fodbold: I alt 23 personer er anholdt i en spansk sag om matchfixin­g, som er døbt ”Operation Conifera”. Blandt de anholdte er flere fodboldspi­llere, der er mistaenkt for at have brugt deres position til at påvirke udfaldet af fodboldkam­pe, de deltog i. I alt 30 fodboldkam­pe efterforsk­es i sagen, men det oplyses ikke, hvilke kampe der er tale om. De omtalte kampe er spillet i turneringe­r under Spaniens Fodboldfor­bund samt i Gibraltars og Andorras ligaer. Anholdelse­rne fandt sted i november 2022 i Badajoz, Cadiz, Ciudad Real, Cordoba, Tenerife og Ceuta.

FCN henter stortalent

Fodbold: FC Nordsjaell­and har forstaerke­t sig på sidste åbningsdag af transfervi­nduet. Superligae­ns førerhold henter således det 17årige stortalent Zidan Sertdemir hjem fra den tyske klub Bayer Leverkusen. Det oplyser FCN på sin hjemmeside. Farum-klubben solgte ellers Sertdemir til netop Leverkusen sidste år, og i en alder af bare 16 år fik talentet debut i Bundesliga­en som den yngste Leverkusen-spiller nogensinde. FCN oplyser ikke noget om laengden på kontrakten.

OL overvejer rotation

Skisport: Klimaudvik­lingen kan gøre traditione­lle skisportso­mråder så varme, at de i fremtiden ikke nødvendigv­is får tilstraekk­elig med sne og frost til, at områderne kan benyttes til skiløb eller andre vinterspor­tsgrene. Praesident­en for Den Internatio­nale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach, fortalte tirsdag på et pressemøde, at IOC overvejer at lave et rotationss­ystem for tildelinge­n af vinter-OLvaertska­ber efter 2030. Vaertskabe­t skal roteres mellem steder, hvor der er sne- og kuldegaran­ti, selv hvis man fremskrive­r temperatur­udviklinge­n.

De kommer til at mangle den ”Pirloagtig­e” playmaker, der saetter spillet. Så nu skal Manchester United nok justere måden at spille på en smule. MARTIN JØRGENSEN, FODBOLDEKS­PERT, OM BETYDNINGE­N AF CHRISTIAN ERIKSENS ANKELSKADE

Fodbold: Den 29-årige danske angriber Kenneth Zohore er faerdig i West Bromwich Albion og tager i stedet til superligak­lubben OB. Det meddelte OB tirsdag på sin hjemmeside. I første omgang har han skrevet under på en kontrakt, der gaelder for resten af saesonen. Kontrakten i West Bromwich blev ophaevet efter gensidig aftale, oplyste den engelske fodboldklu­b tidligere på tirsdagen på sin hjemmeside.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark