Jyllands-Posten

”FREMTIDENS COOP”

-

Coop-ledelsens plan ”Fremtidens Coop” indebaerer bl.a.:

Superbrugs­en, Kvickly og Irma slås sammen under navnet Coop.

Irma, der består af 65 supermarke­der omkring Storkøbenh­avn og beskaeftig­er 2.000 medarbejde­re, forsvinder. De fleste butikker konvertere­s til koncernens andre kaeder, mens 17 lukkes.

Hovedfokus i koncernen bliver fremover på den nye discountka­ede 365 samt supermarke­dskaeden Coop.

Dagli’Brugsen aendrer navn til Brugsen, og den kaede skal leve mere selvstaend­igt.

Coopmad.dk stopper for hjemmeleve­ring af onlinesalg til danskerne, da den aktivitet har givet underskud de seneste 10 år og igen i 2022.

600 stillinger bliver nedlagt – ca. 400 i Irma og ca. 200 fra coopmad.dk.

Topledelse­n i Coop aendres til en bredere og mere flad struktur.

der aktuelt er 280 ledige job.

Kraen Østergaard Nielsen fastslår, at fremadrett­et har Coop fokus på to vaekstben. Det er den nye, store supermarke­dskaede under navnet Coop og discountka­eden Coop365, der skal fordoble koncernens omsaetning i discountma­rkedet frem mod 2030.

»Der må traeffes hårde beslutning­er og med store forandring­er for mange. Men vi skal staerkere ud af en tid, der ikke er set lignende for hverken Coop eller branchen,« siger Kraen Østergaard Nielsen. Han fortsaette­r:

»Vi må grundlaegg­ende forbedre den langsigted­e konkurrenc­eevne i stedet for kortsigted­e løsninger. Som koncern skal vi eksempelvi­s vaere endnu dygtigere til bl.a. at optimere vores priser og udnytte milliardin­vesteringe­r i vores nye, faelles itsystem samt optimere driften i alle led.«

Coop kommer først hen på foråret med regnskab for 2022. Det eneste, som Kraen Østergaard Nielsen aktuelt vil sige om det, er, at året endte med et større, trecifret millionund­erskud.

Irma lukker – 137 års dansk butikshist­orie afsluttes nu

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark