Jyllands-Posten

Tidligere topchef: »En katastrofe«

Alfred Josefsen, der var adm. direktør for Irma under Coop frem til 2012, håber, at der kan findes en anden løsning end lukning af Irma-kaeden med aktuelt 65 butikker.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

»Det er en katastrofe for både kunder og fødevareud­viklingen i Danmark. Der må kunne findes en anden løsning, men Coop vil åbenbart bare af med Irma.«

Sådan lyder meldingen fra Alfred Josefsen, der er tidligere adm. direktør for netop Irma-kaeden.

»Det er tragisk og trist, at Irma nu ikke skal fortsaette. Nostalgien kan vi ikke leve af, men selve opbakninge­n til Irma har bare vaeret der på en anden måde end i andre kaeder. Det bliver fattigere, da netop Irma har stået for innovation gennem generation­er af nye madvarer og koncepter,« mener Alfred Josefsen.

Han kom til Irma som adm. direktør i 1999 og er i kaedens historie noteret som chefen, der fik vendt underskud og lukning af butikker til ekspansion og nyt overskud samt en profil med bl.a. fokus på økologi.

Alfred Josefsen trak sig dog fra Irma under stor mediebevåg­enhed i 2012, da Coop-ledelsen imod hans ønske flyttede kaedens hovedkonto­r til Albertslun­d, hvor den samlede koncern har til huse. Den beslutning om at rykke helt ind i Coop var han ikke enig i.

»Jeg forstår ikke den nye beslutning fra Coops ledelse. Det er en kaede med underskud lige nu, og markedet er under pres. Sådan har det også vaeret før, og det lykkedes da at vende udviklinge­n,« siger Alfred Josefsen om beslutning­en om at lukke.

»Det er en meget hård beslutning, men desvaerre nødvendig. Grundlaget for den som selvstaend­ig kaede er der ikke laengere,« siger koncernche­f Kraen Østergaard Nielsen, Coop Danmark, som fortaeller, at Coop gennem en periode har forsøgt at finde en køber til Irma, men det er ikke lykkedes i det nuvaerende marked. Derfor forsvinder kaeden nu trods dens historie.

Den 65-årige Alfred Josefsen, der i dag bl.a. er foredragsh­older, forfatter og ledelsesrå­dgiver, fastslår, at han gennem periode har vaeret i dialog med Coops topledelse om Irmas fremtid:

»Jeg har vaeret med til at lave et oplaeg om, at Irma ikke fortjener at dø i Coops varetaegt. Det har desvaerre ikke ført til noget, men nu må vi se, om der kan komme nogen frem med økonomiske muligheder.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark