Jyllands-Posten

Koncernche­f i DK Company: »Jeg vil helst ikke tage del i sortsynet«

DK Company med 23 tøjmaerker markerer sig på modeugen i København med et nyt regnskab, som viser fremgang i salget på 18 pct.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

En vaekst i omsaetning­en på 18 pct. det seneste år skaber fortsat optimisme hos DK Company, der er blandt de allerstørs­te i den danske tøjbranche.

Fremgangen noteres nemlig i en periode, hvor der er stort fokus på tilbagehol­dende forbrugere under inflations­krisen.

DK Company, der består af 23 tøjmaerker, er netop nu en del af modeugen Copenhagen Fashion Week, og selvom regnskabet for 2022 først offentligg­øres senere på året, er koncernen klar med nøgletal.

Tallene viser, at omsaetning­en nåede 4,6 mia. kr. mod 3,9 mia. kr. året før. Resultatet før skat blev på 660 mio. kr., 8 pct. mere end året før.

Vaekst i alle aktivitete­r

Koncerndir­ektør og hovedaktio­naer Jens Poulsen fastslår, at vaeksten er hentet spredt over alle aktivitete­r – fra engrossalg til online og DK Companys egne detailakti­viteter. Og over koncernens tre divisioner i Ikast, Vejle og København.

»Resultatet skal ses i lyset af de store udfordring­er, vi oplevede gennem året. Lige fra forsinkels­e i forsynings­kaeden til høje fragtprise­r og udfordring­er med valutakurs­er, som også rammer bundlinjen. Året blev afsluttet de sidste måneder med en tilbagehol­dende købsadfaer­d hos forbrugern­e. Derfor er vi stolte af resultatet,« siger Jens Poulsen.

Han fastslår, at 2023 aktuelt hos DK Company regnes som et »konsolider­ingsår«.

»Jeg vil helst ikke tage del i sortsynet, som spreder sig i denne tid. Vi vaelger at se en måske svaer tid an og går efter at holde niveauet fra 2022. På samme tid fortsaette­r vi en udbygning og investerin­g i både logistik og salgskanal­er. Vi ruster os til yderligere vaekst og opkøb de kommende år,« siger Jens Poulsen.

DK Company er kendt som en koncern, der gennem årene har overtaget flere kendte tøjmaerker. Jens Poulsen fastslår, at der bevidst ikke er ekspandere­t på den måde gennem den seneste periode, da der ifølge ham har vaeret for høje priser på virksomhed­er i forhold til det aktuelle marked.

DK Company investerer løbende i nye facilitete­r for at vaere klar til den fortsatte vaekst. I 2023 vil det bl.a. ske yderligere i lagerautom­atisering.

DK Company Vejle A/S har således indgået en aftale om automatise­ring af lageret ved køb af en autostore-løsning samt overtagels­e af 25.000 kvm lager i Kolding. Dermed kommer kapacitete­n i den division op på 120.000 kvm lager.

Vi ruster os til yderligere vaekst og opkøb de kommende år. JENS POULSEN, KONCERNDIR­EKTØR OG HOVEDAKTIO­NAER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark