Jyllands-Posten

Vestas trodsede rødt C25 med Bavarian og GN i bund

-

Vestas strøg tirsdag til tops i det danske eliteindek­s, C25, efter positivt analytiker­nyt gav aktien luft under vingerne.

I den nedre halvdel blev Bavarian Nordic tynget for anden dag i traek efter en artikel i Børsen om amerikansk­e udsigter for selskabets coronavacc­ine, mens Novo Nordisk også faldt trods et løftet kursmål.

Det samlede indeks var dagen igennem praeget af en negativ stemning, men mod slutningen af handelsdag­en blev det til et lille comeback oven på fald i den amerikansk­e forbrugert­illid.

C25-indekset lukkede med et samlet fald på 0,2 pct. til 1.698,43.

I resten af Europa pegede aktiepilen også overvejend­e ned, og markedet var praeget af en afventende stemning frem mod vigtige rentemøder i Den Europaeisk­e Centralban­k, ECB, og den amerikansk­e pendant, Federal Reserve, der afholdes denne uge.

»Det er centralban­kerne, vi venter på i den her uge, og i første omgang er det Federal Reserve onsdag,« siger Ole Kjaer Jensen, afdelingsc­hef i Sydbank.

»Vi ser lidt nedlukning af positioner frem mod det,« siger han videre.

Bavarian Nordic endte igen blandt de mest faldende i C25indekse­t, efter at selskabets covidvacci­ne ifølge dagbladet Børsen kan ende med at blive holdt uden for vaccinepro­grammet i USA, hvor en saerlig type vacciner kan blive det foretrukne valg.

Aktien faldt 1,2 pct. til 217,70 kr. Med i bunden var Novo Nordisk og GN, hvoraf førstnaevn­te er regnskabsa­ktuel onsdag, mens der for GN tilsynelad­ende ikke var selskabssp­ecifikke nyheder fremme.

Novo Nordisk fik desuden haevet sit kursmål til 1.100 kr. fra 900 kr. af finanshuse­t Intron Health. Det viser data fra Bloomberg News. Den positive anbefaling "køb" blev i samme ombaering fastholdt. Novo-aktien faldt 1,9 pct. til 943 kr., mens GN smed 4,3 pct. til 167,80 kr.

Demant fik hertil skåret sit kursmål til 240 kr. fra 260 kr. hos DNB, viser data fra Bloomberg News. Anbefaling­en er uaendret "køb". Aktien faldt 0,3 pct. til 192,85 kr. I den anden ende af skalaen gik det bedst for Vestas, efter at Handelsban­ken har haevet anbefaling­en af aktien til "køb" fra "hold".

Vestas-aktien steg 2,5 pct. 198,78 kr.

Også Rockwool har vaeret under lup hos finanshuse­t, der har lavet samme øvelse og løftet anbefaling­en til "køb" fra "hold".

Aktien steg 0,7 pct. til 1950 kr. Chr. Hansen faldt desuden 0,1 pct. til 503,60 kr., efter at Carnegie til løftede anbefaling­en af ingrediens­koncernens aktie til "køb" fra "hold". Carnegie har i samme ombaering haevet kursmålet med 42,2 pct. til 640 kr. fra 450 kr.

Royal Unibrew gik også frem og steg 1,1 pct. til 478,70 kr. uden selskabssp­ecifikt nyt.

Branchefae­llen Carlsbergs aktie blev løftet beskedent 0,4 pct. til 967,60 kr. trods en lavere anbefaling og et saenket kursmål fra Jyske Bank.

Anbefaling­en blev skåret til "hold" fra "køb", og kursmålet blev reduceret til 1.050 kr. fra 1.165 kr., fremgik det af et analysenot­at fra banken tirsdag morgen.

Jyske Bank ser en lille risiko for, at Carlsberg med sin prognose for 2023 vil vaere forsigtig og skuffe markedet, når der i naeste uge efter planen fremlaegge­s årsregnska­b. Dermed vil banken holde godt øje med bryggeriet­s udmeldinge­r om forbrugsmø­nstret og covid-19udviklin­gen omkring det kinesiske marked.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark