Jyllands-Posten

26-årig idømt faengsel for overgreb på 14-årig pige

En 26-årig mand er kendt skyldig i voldtaegt ved andet seksuelt forhold end samleje. Manden naegter og ankede dommen.

-

En 26-årig mand blev mandag ved Retten i Randers idømt et års ubetinget faengsel for i august sidste år at have kraenket en 14-årig pige seksuelt i hans hjem i en by i Favrskov Kommune, oplyser Østjylland­s Politi.

Da pigen var mindreårig på gerningsti­dspunktet blev den 26-årige dømt for voldtaegt ved andet seksuelt forhold end samleje med et barn under 15 år. Han blev også dømt for blufaerdig­hedskraenk­else af pigen.

Overgrebet skete, da pigen overnatted­e hos den 26-årige, som hun er i familie med. Ifølge pigens forklaring fik den 26-årige hende til at tage tøjet af og sove nøgen, og han lagde sig efterfølge­nde ind til hende, hvorefter han bl.a. befamlede hende og lavede samlejebev­aegelser mellem hendes lår og baller i et laengere tidsrum, selv om hun forsøgte at fjerne hans haender og rykke vaek fra ham. Cirka 14 dage efter fortalte pigen sin mor om overgrebet, og det førte til anmeldelse og senere anholdelse af den 26-årige, der blev afhørt og sigtet.

Ny lovgivning

I retten naegtede den 26-årige at have begået overgrebet, men retten fandt pigens forklaring detaljeret, konsistent og trovaerdig.

»Jeg er naturligvi­s tilfreds med, at retten – ligesom anklagemyn­digheden – vurderede, at foruretted­e afgav en trovaerdig forklaring, der sammen med sagens øvrige beviser medførte, at tiltalte blev dømt for overgrebet,« siger specialank­lager Jesper Rubow i en pressemedd­elelse.

Den 26-årige blev dømt efter en ny lov, der blev indført sidste år.

»Med den nye lovgivning betegnes det altid som voldtaegt, hvis en voksen over 22 år har samleje eller andet seksuelt samkvem med et barn under 15 år. Uanset omstaendig­hederne. I denne sag var der tilmed ikke samtykke, da pigen aldrig havde indvilget i berøringer­ne og havde fjernet hans hånd og forsøgt at fjerne sig fra ham,« siger specialank­lager Jesper Rubow.

Den 26-årige var ud over overgrebet tiltalt for at have truet en 18-årig mand på livet, men det forhold blev han frikendt for.

Han ankede dommen for overgrebet med påstand om frifindels­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark