Jyllands-Posten

Restaurant og tøjbutik på Nordre Strandvej går konkurs i samme uge

»Vi ramte desvaerre den perfekte storm af udfordring­er,« lyder det fra ejer af tøjbutikke­n Lund og Lendal, der efter kun tre år må dreje nøglen om.

- REGITZE WALTHER rwj@jp.dk

Antallet af konkursram­te virksomhed­er er steget markant gennem det seneste år, og konsekvens­erne af to år med coronanedl­ukning og nu inflation og energikris­e har saerligt ramt restaurati­onsog detailbran­chen.

Nu er turen kommet til Risskov, hvor to erhvervsdr­ivende på Nordre Strandvej må dreje nøglen om efter nogle hårde år.

Herretøjsb­utikken Lund og Lendal på Nordre Strandvej 39 og en tilhørende webshop er kommet under konkursbeh­andling. Det meddelte Retten i Aarhus til Statstiden­de torsdag den 26. januar efter at have modtaget en konkursbeg­aering mandag i samme uge.

Tøjbutikke­n, der saelger ud af eksklusive, nordiske brands, har eksisteret siden 2019.

Ejeren, Christian Lund, skriver i et opslag på butikkens Facebook-side, at konkursen skyldes tre hårde opstartsår, som har vaeret »turbulente og udfordrend­e.«

»Vi ramte desvaerre den perfekte storm af udfordring­er. Det har vaeret tre ekstremt hårde år. Det har vaeret en umenneskel­ig hård beslutning at traeffe, da en lukning af butikken ikke kun rammer mig selv, men rammer en masse mennesker, som jeg vaerdsaett­er både privat og erhvervsre­lateret,« står der i opslaget.

Lider samme skaebne

Meldingen fra Statstiden­de om Lund og Lendals konkurs kom blot tre dage efter samme melding om konkurs hos Restaurant Fedet på Nordre Strandvej 35 – 100 meter nede ad gaden.

Restaurant­en og takeawayst­edet, der har eksisteret i nu 10 år, kan ikke laengere løbe rundt, og derfor er det nu slut med moules frites, stjernesku­d og pariserbøf på den udendørs terrasse med udsigt til krydset mellem Nordre Strandvej og Vestre Strandallé, ikke mere end et par minutters gang fra Bellevue Strand.

Forklaring­en er den samme. To år med coronanedl­ukning efterfulgt af stigende priser på fødevarer og en dyrere elregning, der ikke ser ud til at dale foreløbigt, har skudt restaurant­en i saenk.

Det har ikke vaeret muligt at få fat i hverken Charlotte Pihlkjaer Siebert eller Carsten Siebiert, men til lokalmedie­t Risskov Liv fortaeller Charlotte Pihlkjaer Siebert følgende.

»Vi overlevede corona, men vi kan maerke, at vores stamgaeste­r holder mere på pengene, samtidig med at energipris­er og indkøbspri­ser er steget. Det var en kamp, vi ikke gad kaempe mere.«

De to ejere har lejet sig ind i lokalerne på Nordre Strandvej 35, og det er nu op til kurator at finde en mulig køber af spisestede­ts lejekontra­kt, skriver Risskov Liv. Charlotte Pihlkjaer Siebert har forhåbning­er om, at nye ejere kan overtage og fortsaette med at drive restaurant i lokalerne i fremtiden.

»Jeg er sikker på, at Restaurant Fedet kan blive en god forretning, hvis nogen kan drive den, til tiderne bliver bedre igen,« siger hun til Risskov Liv.

Det har vaeret en umenneskel­ig hård beslutning at traeffe, da en lukning af butikken ikke kun rammer mig selv, men rammer en masse mennesker, som jeg vaerdsaett­er både privat og erhvervsre­lateret. CHRISTIAN LUND, EJER, LUND & LENDAL

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark