Jyllands-Posten

Da kampen blev udsat for fjerde gang, kammede det over for Enock Poulsen

Da Franck Petitjean endnu engang har forsøgt at udsaette titelkampe­n, har Enock Poulsen fået lov af EBU til at arrangere et frivilligt titelforsv­ar.

- MATHIAS OLEANDER mathias.barrit@jp.dk

Nu skulle det endelig vaere.

Efter ni måneders ventetid kom kulminatio­nen på Enock Poulsens hårde traening og forberedel­ser. Han skulle til Paris og saette franskmand­en Franck Petitjean på plads og en gang for alle bevise, at Poulsen var europamest­er i superletva­egt.

Men endnu en gang løb Enock Poulsens drømme ud i sandet.

Som JP Aarhus tidligere har beskrevet, har der i laengere tid hersket en kold stemning mellem den danske og den franske bokselejr, efter at titelkampe­n mellem Enock Poulsen og Franck Petitjean gang på gang er blevet udskudt.

Meldingen var for et par uger siden, at det hele nu endelig skulle vaere faldet på plads med en titelkamp den 4. februar.

Men så ikke alligevel. Nu har Franck Petitjean og hans franske team, Y12 Boxing, forsøgt at flytte kampen for fjerde gang, hvilket har vakt stor frustratio­n hos Enock Poulsen.

»Da jeg først hørte, at de endnu en gang ville have kampen rykket, taenkte jeg bare: ”Fuck det her”. Det er jo ingen grund til at blive ved så. Det kan ikke passe, at de kan blive ved med at få lov til det. Det er ikke for sjov, at jeg traener benhårdt hver dag og er fuldstaend­ig fysisk udkørt. Det er ikke et rart stadie at vaere i. Det begynder også at gå ud over mit familieliv. Jeg har en datter, som jeg skal passe. Jeg har venner og bekendte, som jeg gerne vil bruge tid sammen med. Det tager alt sammen min energi,« fortaeller Enock Poulsen.

Ifølge Enock Poulsen er forklaring­en, at Franck Petitjean og hans team har svaert ved at skaffe en tv-aftale med fransk tv. Men det er »en dårlig undskyldni­ng«, mener Enock Poulsen.

»Det er fint nok, at de rykker kampen én gang. Det kan jeg sagtens gå med til. Men at gøre det fire gange? Det er jo for sindssygt. Det giver jo ikke mening for mig personligt. Og det er jo ikke, fordi at jeg bliver yngre. Der sker også en masse ting omkring mig i livet, som ikke kan harmonere med den livsstil, jeg har generelt.«

Det koster tid og penge

En af de helt store frustratio­ner for Enock Poulsen er den meget tid og energi, som han skal bruge på at holde sig i form. Foruden at tale om, hvor mange penge det koster at bestille sparringsp­artnere hjem, som han skal sørge for kost og logi til.

»Det er jo penge fra min egen lomme. Pengene fra purseoffer har jeg jo ikke fået endnu, og det er meningen, at de skal gå til mine forberedel­ser. Men dem får jeg jo ikke, før kampen sker. Derfor er det ekstra frustreren­de for mig, når de så udsaetter den hele tiden.«

Franck Petitjean og Y12 Boxing bød 38.000 euro (282.000 kr.) for retten til at arrangere kampen, mens Enock Poulsens boksepromo­ter, Bettina Palle, bød 35.343 euro (262.000 kr.) og dermed tabte purseoffer­et.

Derudover har Enock Poulsen også et ansvar for at leve op til de sponsoraft­aler, som han har indgået.

»De får jo ikke ret meget ud af det, når jeg ikke bokser,« siger han.

Men håber du så på, at kampen kommer i marts, eller er du ved at vaere ligeglad på det her stadie?

»Jamen altså, hvad skal jeg sige til dig? Jeg har jo taenkt hele tiden, at den her kamp skulle komme, så jeg kunne smadre ham, men jeg bliver mere og mere i tvivl om, hvorvidt den overhovede­t kommer til at ske. Det er også derfor, at jeg går med alle de her overvejels­er, i forhold til om det er vaerd at kaempe den kamp. Fordi det var én kamp af mange, og det var ikke, fordi han var verdensmes­ter eller noget. Så jeg håber jo nok, at den kamp kommer til at ske før eller siden, så jeg kan bevise, at jeg er den rigtige europamest­er.«

Klaget til EBU

Allerede da den 4. februar blev meldt ud som officiel kampdato, advarede Bettina Palle, om, at hun ville klage til Den Europaeisk­e Bokseunion (EBU) og søge om et frivilligt titelforsv­ar for Enock Poulsen, hvis kampen på ny blev udsat. Og det har hun tilsynelad­ende fået held med.

Over for JP Aarhus bekraefter Bettina Palle, at hun har fået lov til at arrangere et frivilligt titelforsv­ar for Enock Poulsen.

»Det nye er, at vi har fået tilladelse til, in short terms, at bokse et frivilligt titelforsv­ar inden Petitjean-kampen. Det arbejdes der nu på, men det er ikke en let sag,« skriver Bettina Palle i en sms til JP Aarhus.

Et frivilligt titelforsv­ar betyder essentielt, at Enock Poulsen og hans team selv må bestemme, hvem han skal møde i en kamp om titlen. Bagefter skal vinderen dog møde Franck Petitjean.

Typisk går man i et frivilligt titelforsv­ar efter den bokser, der er lavest rangeret, eller den, som giver flest penge, forklarer Enock Poulsen.

Der er foreløbig ingen meldinger om, mod hvem eller hvornår det frivillige titelforsv­ar skal bokses.

Det kan ikke passe, at de kan blive ved med at få lov til det. Det er ikke for sjov, at jeg traener benhårdt hver dag og er fuldstaend­ig fysisk udkørt. ENOCK POULSEN, BOKSER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark