Jyllands-Posten

Efter 100 dage uden samvaer skal EM-sølvet fordøjes

Truppen til håndboldkv­indernes naeste samling er udtaget, og de heldige skal bruge tid på at tale fortid.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN Sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk Bagspiller­e

Opad og fremad, hele tiden.

I profession­el sport har hovedrolle­indehavern­e sjaeldent tid til at kigge bagud, men et tilbagebli­k står øverst på dagsordene­n, når håndboldkv­inderne mødes i begyndelse­n af marts.

Samlingen bliver nemlig ikke blot årets første, det er også den første siden EM i november, og Jesper Jensen byder velkommen 100 dage efter den tabte finale til Norge.

»Vi har reelt kun set hinanden to timer siden finalen, så det bliver først og fremmest en evaluering­ssamling, hvor vi skal have lukket et par virkelig gode uger i Slovenien,« fastslår landstraen­eren.

Af samme grund har han endnu ikke så meget fokus på de tre modstander­e, Norge, Tjekkiet og Holland, som venter i endnu en Golden League-traeningst­urnering sidst i samlingen, og resultater­ne kommer i anden raekke.

Langt vigtigere er det at få kigget naermere på Line Haugsted, som beskadiged­e skulderen i maj og først gjorde comeback for sin nye klub, Györ, i december.

Afbud gav panderynke­r

Hendes afbud tvang Jesper Jensen til at genopfinde defensiven til EM.

»Det er dejligt at have hende tilbage, og vi hører fra Ungarn, at det går godt. Vi har hele tiden haft en god dialog med Györ om hendes situation, og nu gaelder det så om at se, hvor meget vi kan bruge hende og presse hende. Alt er indtil videre positivt, men sådan en skulder er ikke tiptop med det samme, så hun skal selvfølgel­ig indfases stille og roligt,« konstatere­r Jesper Jensen.

Anne Mette Hansen, Györ Kristina Jørgensen, Metz

Mie Højlund, Odense

Simone Petersen, Ikast

Louise Vinter Burgaard, Metz Mette Tranborg, Team Esbjerg Michala Møller, Team Esbjerg Line Haugsted, Györ 2. marts kl. 17.30: Norge-DK 4. marts kl. 16.30: DK-Tjekkiet 5. marts kl. 17.00: Holland–DK

Den tidligere Viborg-spiller kommer til gengaeld til at glide glat ind i gruppen, da truppen består af lutter kendte navne og spillere fra EM.

»Spillerne på landsholde­t er ikke kun to centimeter foran, så dem i anden raekke skal virkelig stramme sig an. Hvis vi kvalificer­er os til OL i 2024, står vi pludselig med tre slutrunder inden for kort tid, og så gaelder det selvfølgel­ig om at taenke bredt i forhold til mulige spillere, men jeg er egentlig meget godt tilfreds. De seneste år har vi fået nye spillere ind som Emma Friis, Cecilie Brandt og Simone Petersen, og i sammenlign­ing med andre lande er vores trup yngre og bredere.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark