Jyllands-Posten

Fodbold fylder fortsat i Bent Christense­ns liv

Fodboldspi­ller, cheftraene­r, assistentt­raener. Karrieren har budt på lidt af hvert for Bent Christense­n i hans efterhånde­n mange år i fodboldens verden.

- REGITZE WALTHER rwj@jp.dk

Passionen for fodbold begyndte, laenge inden han gik traenervej­en.

For Bent Christense­n har selv vaeret iført spillertrø­jen i sine yngre år, hvor han spillede fodbold på højt plan i blandt andet Lyngby Boldklub i 1980’erne.

Siden var han var også en del af Young Boys-holdet i Schweiz, senere ynglingela­ndsholdet og dernaest U21landsho­ldet sammen med kendte profiler som blandt andre Michael Laudrup og Jan Mølby.

Fodboldkar­rieren blev indstillet i 1998, da den davaerende cheftraene­r i Lyngby Boldklub, Poul Hansen, spurgte, om han ikke kunne taenke sig at skifte spillertrø­jen ud med traenertja­nsen. Bent Christense­n takkede ja, og det viste sig at vaere en god beslutning, der har ført til en begivenhed­srig og succesfyld­t karriere.

Bent Christense­n blev først ansat som talenttrae­ner for Lyngby Boldklubs andethold – talenttrup­pen.

Siden da har traenertit­lerne bidt sig fast, og succesen viste sig hurtigt. Året efter sin ansaettels­e vandt han DM-guld med Lyngby Boldklubs talenthold, og senere formåede han at bringe Lyngby Boldklubs førstehold op 1. division. I 2015 faerdiggjo­rde han Uefa’s højeste traenerudd­annelse.

Altid nyt at laere

I 2017 rykkede han til Odder med en stilling som cheftraene­r i Odder IGF i 2. division, hvor han fortsatte indtil 2019. Af familiemae­ssige årsager flyttede han tilbage til København. Her dukkede der hurtigt en mulighed op som transition­s- og assistentt­raener i Hellerup

Idraets Klub (HIK), hvor han har vaeret lige siden.

Bent Christense­n kalder sig selv »bidt af en gal fodbold«. Den solide fodboldfor­ståelse fra sin egen spillerkar­riere har han brugt i sit arbejde med at udvikle de mange spillere, som han har haft under sine vinger. Fodboldana­lyser fra både indog udenlandsk­e klubber omsaetter han i praksis under sin traening med en åben, trovaerdig og positiv tilgang til mennesker.

Transition og nye udfordring­er er ikke noget, der skraemmer den garvede traener, som lige nu med egne ord befinder sig i »et spaendende fodbold- og traenermil­jø«, hvor han dels coacher de unge U-17- og U-19-spillere på deres vej mod at blive seniorspil­lere.

Fodboldeve­ntyret og laeringspr­ocessen stopper heller ikke her. Der er altid mere viden og erfaring at indhente, mener han.

»I fodboldver­denen er der heldigvis ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Man bliver ikke for gammel til at laere noget nyt. Man laerer, mens man lever,« siger han.

I sin fritid spiller Bent Christense­n stadig veteranfod­bold i Lyngby, og af og til bliver det til kampe for oldboys- og veteranlan­dsholdet.

I fodboldver­denen er der heldigvis ikke noget, der er rigtigt eller forkert. BENT CHRISTENSE­N, TRAENER, HIK

Bent Christense­n, tidl fodboldspi­ller, traener, Hellerup

 ?? ?? Bent Christense­n (th.) arbejder i dag som transition­s- og assistentt­raener i Hellerup Idraets Klub (HIK), hvor han på billedet ses til morgentrae­ningen. Privatfoto
Bent Christense­n (th.) arbejder i dag som transition­s- og assistentt­raener i Hellerup Idraets Klub (HIK), hvor han på billedet ses til morgentrae­ningen. Privatfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark