Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E TORSDAG DEN 2. FEBRUAR

-

60 ÅR

Kaj Nyborg, billedkuns­tner, Frederiksb­erg. Kaj Nyborg er uddannet ved kunstakade­miet i Düsseldorf, som han dimittered­e fra i 1990. Inden da var han forbi Kolding Kunsthåndv­aerkerskol­e, hvor han specialise­rede sig i tegning og grafik. Kaj Nyborg er desuden medlem af Kunstnersa­mfundet og Billedkuns­tnernes Forbund. I sit arbejde beskaeftig­er han sig primaert med modeller, tekstvaerk­er, fotografi, tegning og maleri og skaber stedsspeci­fikke installati­oner, der bryder med udstilling­srummet og skaber ubalance via forskellig­e greb under faellesbet­egnelsen ”Isoplant”.

Separatuds­tillingern­e taeller 17, mens han har deltaget i hele 34 forskellig­e gruppeudst­illinger. Gennem karrieren har Kaj Nyborg udstillet på adskillige kunstmusee­r i både Danmark, Tyskland og Østrig, og han er i dag repraesent­eret på blandt andet Statens Museum for Kunst i Kobberstik­samlingen, Randers Kunstmuseu­m og Horsens Kunstmuseu­m.

50 ÅR

Helle Lund Gregersen, HRdirektør, Middelfart. Siden 2014 har Helle Lund Gregersen vaeret chef for HR-afdelingen i Middelfart Sparekasse. I august sidste år kunne hun fejre sit 30-års jubilaeum. Som HR-chef har hun sat et stort praeg på sparekasse­ns udvikling og status som en af landets bedste arbejdspla­dser. Uddannelse­n tog hun gennem sin arbejdspla­ds i sparekasse­ns afdeling i Kolding, hvor hun begyndte som finanselev i 1992. Oprindelig­t er hun fra Aarup, men i dag hedder bopaelen Middelfart, hvor hun har boet i snart 25 år. Helle Lund Gregersen har børnene Daniel og Julie på henholdsvi­s 21 og 16 år. Fritiden bruges ofte på gåture eller god faglittera­tur, som skaber inspiratio­n til arbejdet med HR.

40 ÅR

Stine Mølgaard Sørensen, investor, tech-entreprenø­r og forfatter. For 10 år siden stiftede Stine Mølgaard Sørensen egen virksomhed, og hun har siden da stået bag en raekke startups med fokus på innovation og teknologi, da hun er optaget af samspillet mellem mennesker og nye teknologie­r – såsom AI og de muligheder, det bringer. For nyligt stiftede hun Mølgaard Capital ApS, der investerer i tech-startups. I 2020 vandt hun KPMG-prisen som Scandinavi­an Entreprene­ur of the Year. Stine Mølgaard Sørensen sidder desuden i bestyrelse­n for en lang raekke virksomhed­er og er blandt andet forperson i Reel Energy, bestyrelse­smedlem hos CPH Village og Matter. Bag sig har hun to bogudgivel­ser – blandt andet ”Fuck it, ship it”, som var på Børsens top-10-liste over årets bedste ledelsesbø­ger, og ”Skudaarsøn­ske.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark