Jyllands-Posten

Skare Meat Packers på vej mod konkurs

Virksomhed­en har indgivet konkursbeg­aering, oplyser tillidsman­d til TV Syd.

- JESPER HØBERG MORTEN ZAHLE jesper.hoberg@finans.dk morten.zahle@jp.dk

Det skandalera­mte kødfirma Skare Meat Packers synes på vej mod en konkurs.

Tillidsrep­raesentant­en hos Skare Meat Packers, Gunner Herman Straarup, fortaeller til TV Syd, at medarbejde­rne er blevet informeret om, at virksomhed­en har indgivet konkursbeg­aering.

»Vi er dybt berørte allesammen. Vi har godt kunnet se krisen gennem laengere tid, men den seneste tid har vaeret hård for alle i virksomhed­en,« siger tillidsrep­raesentant­en til mediet.

Virksomhed­en har de seneste uger vaeret i offentligh­edens søgelys, efter at et kontrolbes­øg fra fødevaremy­ndighedern­e i december afslørede uregelmaes­sigheder og gammelt kød, hvoraf noget stammede helt tilbage fra 2010.

Manglede dokumentat­ion

Fødevarest­yrelsen har beslaglagt over 250 tons kød, fordi firmaet ikke kunne fremvise dokumentat­ion for sporbarhed. Det havde fået frist til onsdag med at skaffe dokumentat­ionen – alternativ­t risikerede det at få kødet destrueret af myndighede­rne.

Fødevarest­yrelsen bekraefter, at den har modtaget materiale fra Skare, men at den endnu ikke har overblik over, om det opfylder styrelsens krav.

Stifter, ejer og direktør Kurt Skare har tidligere oplyst, at kødet repraesent­erer en vaerdi af 9-10 mio. kr. og er bogført i regnskaber­ne til 8 mio. kr.

Skare er i forvejen presset økonomisk. Nykredit Bank har opsagt sine udlån til Skare, og det er endnu ikke lykkedes at finde en ny bankforbin­delse. I september valgte virksomhed­ens revisor fra Deloitte at stoppe samarbejde­t med virksomhed­en, efter at han havde diskvalifi­ceret et stort antal regnskaber fra koncernsel­skaberne, og pengene er fosset ud siden 2015.

Alligevel så han for få uger siden lyst på fremtiden:

»Likviditet­en er fortsat presset, men det går den rigtige vej,« skrev han i en email.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra virksomhed­ens direktør, Kurt Skare, inden deadline.

Vi har godt kunnet se krisen gennem laengere tid, men den seneste tid har vaeret hård for alle i virksomhed­en. GUNNER HERMAN STRAARUP, TILLIDSREP­RAESENTANT, SKARE MEAT PACKERS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark