Jyllands-Posten

Dansk verdensmes­ter i konkurs

Syv år i traek er det danske selskab FriisHolm Chokolade blevet kåret som verdensmes­ter inden for sit felt. Nu er det slut.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Den danske verdensmes­ter i chokolade, Mikkel Friis-Holm, er havnet i en blindgyde. Efter syv år på toppen haenger økonomien ikke laengere sammen i hans chokolades­elskab, Friis-Holm Chokolade.

Selskabet har i årevis nydt godt af internatio­nal haeder og er gentagne gange blevet kåret som verdens bedste ved Internatio­nal Chocolate Awards, men er nu under konkurs. Det fremgår af Statstiden­de og bliver bekraeftet af Anders Hauge Gløde, der er indsat som kurator i sagen.

»Min forståelse er, at selskabet er ramt af stigende råvarepris­er og på salget. Brandet leverer kvalitetsc­hokolade og er high end, som har det svaert for tiden,« siger han.

Det er endnu for tidligt at sige, hvor meget gaeld der er i selskabet, men ifølge Anders Hauge Gløde er vurderinge­n, at tallet er omtrent 10 mio. kr. Han oplyser, at det er ledelsen selv, som har begaeret konkursen.

Et milliontab

Selskabet er ifølge cvrregiste­ret aldrig lykkedes med at tjene penge. De seneste fem år har FriisHolm Chokolade tabt over 5,5 mio. kr. efter skat.

Friis-Holm Chokolade har omkring 40 chokoladeb­arer, og produktern­e saelges af en lang raekke danske forhandler­e. Derudover har firmaet bl.a. leveret til kendte restaurant­er som Henne Kirkeby Kro, Relae og Alchemist.

Ifølge Anders Hauge Gløde bliver der i øjeblikket arbejdet på at få brandet til at leve videre med nye ejere. Kuratoren vurderer, at det er realistisk, da der allerede er stor interesse fra flere sider for at finde en løsning. Han kan dog endnu ikke komme Friis-Holm Chokolades fremtid naermere.

Chokolades­elskabet blev etableret i 2014.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark