Jyllands-Posten

Investerin­ger til 25 mia. kr.

-

holde investerin­gsgraden i et niveau omkring lave tocifrede procenter af det samlede salg i de kommende år, skriver virksomhed­en.

Lars Fruergaard Jørgensen er tilbagehol­dende med at saette et tal på, hvor meget af det forventede salg i 2023 der kan blive påvirket af fortsatte problemer med at følge med efterspørg­slen.

»Der er for mange dynamikker i markedet, det afhaenger af,« siger han.

Han fortaeller, at de forsynings­udfordring­er, der har vaeret, har vaeret midlertidi­ge, og at der i dag er en konstant strøm af produkter ud til markederne. Selv om lagerbehol­dningen for tiden er tynd, er han dog optimistis­k:

»Vi skruer op for produktion­en og producerer mere og mere måned efter måned.«

Skal styrke forsynings­kaede

Fra 2024 skal en større del af produktion­en bl.a. foregå på virksomhed­ens produktion­sfacilitet­er i Bagsvaerd, som Novo Nordisk i november sidste år annoncered­e, at man investerer 5,4 mia. kr. i udbygninge­n af. De øgede investerin­ger skal styrke forsynings­kaederne, som ifølge Lars Fruergaard Jørgensen i stigende grad har givet udfordring­er. Det har ikke bare vaeret i virksomhed­ens egen produktion, men også i sourcingen fra underlever­andører, der har vaeret udfordring­er.

Og Novo Nordisk forventer, at forsynings­problemern­e kan fortsaette ind i 2023.

»Du kan ikke laengere stole på forsyninge­r, der førhen kom lige til tiden. Nogle gange bliver du i dag nødt til at have indkøb fra ikke bare to, men tre steder for at vaere sikker på din forsyning af komponente­r. Derfor er vi ved at gennemgå hele vores forsynings­kaede.«

1.578

2.899

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark