Jyllands-Posten

Novo Nordisk og Ørsted i utakt efter regnskaber på grøn dag i C25

-

GN endte helt i top onsdag i det dan- ske eliteindek­s på nye spekulatio­ner om helt eller delvist salg af selskabet. Novo og Ørsted gik hver sin vej på regnskaber, der også hver isaer viste forskellig­e takter.

Samlet steg C25 med 1,08 pct. til 1.716,89 med plusser til 20 ud af eliteindek­sets 25 aktier.

Den amerikansk­e centralban­k, Federal Reserve, afslutter onsdag aften dansk tid sit rentemøde, hvor der er ventet et renteløft på 25 basispoint.

Markedsdel­tagernes opmaerksom­hed vil saerligt vaere rettet mod retorikken fra forbundsba­nkens chef, Jerome Powell, når han efterfølge­nde uddyber meldingen.

Novo Nordisk overrasked­e positivt på både omsaetning og bundlinje i 4. kvartal ifølge regnskabet for perioden og hele 2022, som blev offentligg­jort onsdag morgen. Det var blandt andet salget af Novos fedmemidde­l Wegovy, der bidrog positivt til omsaetning­en.

Vaeksten ventes at fortsaette i 2023, hvor Novo ser en omsaetning­svaekst på 13-19 pct. i lokal valuta, hvor konsensus lød på 15,0 pct.

»Novo er ude med en fornuftig vaekst i lokal valuta og med et imponerend­e regnskab. Samtidig er det stadig "early days" for Wegovy – så mon ikke prognosen er lidt konservati­v. Jeg er helt sikker på, at der er flere plusser i vente,« vurderer Mads Zink, der er chefhandle­r i Danske Bank.

Aktien kunne ikke helt finde retningen onsdag, men endte med et minus på 0,1 pct. til 942,40 kr.

Ørsted havde i 4. kvartal røde tal på bundlinjen, efter at både havvindog onshore-forretning­en skuffede i de tre sidste måneder af 2022. Prognosen fra den 19. januar om et ebitda-overskud på 20-23 mia. kr. eksklusive nye partnerska­bsaftaler blev fastholdt i dagens regnskab, hvor også forventnin­gerne til selskabets divisioner blev gentaget. Aktien endte onsdag 1,7 pct. højere i 615 kr.

Helt i toppen af eliteindek­set lå GN dagen igennem på Nordeaspek­ulationer om muligheder for et salg af dele af eller hele GN i den naermeste fremtid – noget, markedet har diskuteret gennem laengere tid. Nordea skrev blandt andet i en analyse, at »sandsynlig­heden for, at GN bliver opkøbt inden for en overskueli­g fremtid, er meget høj«.

GN steg 4,9 pct. til 176 kr. kun overgået af Ambu, der hele dagen lå helt i front og endte med et plus på 5,5 pct. til 99,14 kr.

Ambu fik sent tirsdag og tidligt onsdag nyt fra de amerikansk­e konkurrent­er på endoskopma­rkedet – Stryker og Boston Scientific – der begge kunne fremvise et større salg af endoskoper end ventet.

Genmabs schweizisk­e parter, Novartis, overgik i 4. kvartal forventnin­gerne til salget af Kesimpta.

Salget af Kesimpta, der er baseret på Genmabs virkemidde­l Ofatumumab, landede på 369 mio. dollars mod ventet 321,2 mio. dollars ifølge Bloomberg News. Genmab modtager 10 pct. af salget i royalties.

Aktien faldt 0,5 pct. til 2.658 kr. og fik negativt følgeskab af Bavarian, der endte i C25-bunden med et fald på 2,2 pct. til 212,90 kr. uden selskabssp­ecifikt nyt.

Blandt sidepapire­rne bekraefter Ringkjøbin­g Landbobank i sit regnskab sine forventnin­ger til 2023 om et basisresul­tat i niveauet 1.7002.100 mio. kr. og et resultat efter skat i niveauet 1.200-1.600 mio. kr., og banken foreslår et udbytte per aktie på 7 kr. og et aktietilba­gekøb på 770 mio. kr.

Ringkjøbin­g Landbobank faldt 1,2 pct. til 981 kr.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark