Jyllands-Posten

Novo-topchef forgyldt efter rekordresu­ltat

Lars Fruergaard Jørgensen har i 2022 tjent 60,1 mio. kr. Dermed laegger han sig i den absolutte top af det, der plejer at vaere lønspaende­t for danske direktører.

- KRESTEN ANDERSEN kresten.andersen@jp.dk

Når det regner på praesten, drypper det som bekendt på degnen.

Det kan Novo Nordisks adm. direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, skrive under på. Han har som følge af Novo Nordisks rekordregn­skab i 2022 indkassere­t en samlet lønpakke på 60,1 mio. kr. Det skriver selskabet i sin aflønnings­rapport.

Lønpakken er udgjort af en basisløn på 17,1 mio. kr. samt bonusordni­nger på samlet set 41 mio. kr. udbetalt ud fra både kort- og langsigted­e mål, som Novo Nordisk under Lars Fruergaard Jørgensen har indfriet.

Ifølge lønrapport­en fra Novo Nordisk har selskabet indfriet 9 ud af 12 kortsigted­e målsaetnin­ger, der havde betydning for Lars Fruergaard Jørgensens løn i 2022.

De tre kortsigted­e mål, som ikke blev indfriet i Lars Fruergaard Jørgensens lønpakke, er alle inden for forsknings­fremskridt.

Her havde der eksempelvi­s vaeret yderligere i lønposen for topchefen, hvis Novo Nordisk i årets 2. kvartal havde gennemført sin første fase 1-test af diabetes-medicin i pilleform, som koncernen først indfriede senere på året.

Havde Novo Nordisk opnået samtlige mål, der indgik i bonuspakke­n for Lars Fruergaard Jørgensen, kunne han have landet en samlet lønpakke på over 70 mio. kr. Medicinalg­iganten har fastholdt udviklinge­n på de langsigted­e mål, som i 2022 enten er indfriet eller overgået.

Stigning på 3 pct.

Med lønpakken på 60,1 mio. kr. har Lars Fruergaard Jørgensen sikret sig en lønstignin­g på lige over 3 pct. i forhold til sin samlede lønpakke i 2021, hvor topchefen tjente 58,3 mio. kr.

Med sin lønpakke laegger Lars Fruergaard Jørgensen sig i den absolutte top blandt de højestlønn­ede

1.423

3.057

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark