Jyllands-Posten

»Man får hovedet på rette spor, når man løber rundt efter en tennisbold«

Anette Kirkeskov Heine har stået i spidsen for Ejendomsad­ministrati­onen 4-B. Nu ser hun frem til en ny fase i sit liv.

- JÓHANN THÓR HAAHR HANSEN navne@finans.dk

Som ung drømte Anette Kirkeskov Heine om at blive profession­el violinist, og hun nåede at laese to år på musikkonse­rvatoriets forskole, nu musikalsk grundkursu­s (MGK).

Men en karriere med violin satte en braekket lillefinge­r, der aldrig voksede ordentligt sammen, en stopper for.

I stedet endte hun med at tage en revisorudd­annelse for at bruge det meste af sit arbejdsliv som ejendomsad­ministrato­r.

I 1982 blev hun tilknyttet advokatkon­toret Fabritius Tengnagel & Heine som revisor og fra 1983 som kontorchef.

I 1992 udsprang Ejendomsad­ministrati­onen 4-B af advokatvir­ksomheden, og Anette Kirkeskov Heine blev den første direktør. I de efterfølge­nde 30 år gjorde hun 4-B til administra­tor for et stort antal ejerforeni­nger, andelsboli­gforeninge­r og andre ejendomsej­ere.

De 15 ansatte i 4-B administre­rer mere end 100 foreninger og udlejnings­ejendomme, og flere af dem har haft Anette Kirkeskov Heine som administra­tor i flere årtier.

I en konkurrenc­epraeget branche har hun styret ud fra devisen om, at en servicevir­ksomheds vaekst ikke kun drejer sig om ydelsens pris, men i højere grad om kvalitet og engagement.

»Det har måske ikke så meget spaending over sig at vaere ejendomsad­ministrato­r, men det har det så alligevel. Jeg elsker den daglige kontakt med mennesker, og dagene er forskellig­e,« siger hun.

Opgaven som ejendomsad­ministrato­r er ifølge Anette Kirkeskov Heine et kraevende job, hvis man vil gøre det ordentligt. Hun har altid sat en aere i at tage alle opgaver lige alvorligt og hjaelpe alle, der henvender sig.

Tennis er noget saerligt

4-B’s medarbejde­rstab og kundegrund­lag er vokset bestandigt under Anette Kirkeskov Heines ledelse. Men virksomhed­en har aldrig kastet sig ud i aggressive udvidelser. Det er helt bevidst.

Det er vigtigere at vaere omhyggelig end at udvide for enhver pris, mener Anette Kirkeskov Heine:

»Det er, simpelthen fordi vi altid har vaeret nødt til at gøre tingene ordentligt. Det er meget kedeligt at miste ejendomme, og det gør vi praktisk talt aldrig.«

Fritiden bliver brugt på at vaere sammen med familien og børnebørne­ne eller på en ny bog. Derudover har tennis altid betydet noget helt saerligt for Anette Kirkeskov Heine.

I 35 år har det vaeret på banerne i Lyngby Tennis Klub, at hun har fundet ny energi efter lange arbejdsdag­e.

Hun har spillet mindst to gange om ugen og oftest sammen med aegtefaell­en Niels Ulrik eller med sine voksne børn og børnebørn.

»Man får hovedet på rette spor, når man løber rundt efter en tennisbold,« siger Anette Kirkeskov Heine.

Traeder tilbage til april

Hun har med egne ord arbejdet uafbrudt, siden hun blev direktør i 4-B.

»Måske også for meget,« erkender hun.

Hun har aldrig vaeret bleg for at tage arbejdet med hjem om aftenen og i weekendern­e. Anette Kirkeskov Heine indrømmer, at hun var bedre til at balancere sit arbejdsliv og familieliv, da hun var yngre.

Til foråret venter et andet liv.

De seneste otte år er tre medpartner­e blevet kørt i stilling til at overtage 4-B, og den 1. april traeder hun tilbage.

Anette Kirkeskov Heine er ikke i tvivl om, at de tre medpartner­e kan og vil køre 4-B videre i den samme ånd, som virksomhed­en hidtil har vaeret drevet i.

»Det er med ro i hjertet og i hovedet, at jeg traekker mig tilbage,« siger Anette Kirkeskov Heine, der glaeder sig til at få mere tid til sin familie – og til tennis.

 ?? ?? Anette Kirkeskov Heine har med egne ord arbejdet uafbrudt, siden hun blev direktør. Foto: Carsten Snejberg
Anette Kirkeskov Heine har med egne ord arbejdet uafbrudt, siden hun blev direktør. Foto: Carsten Snejberg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark