Jyllands-Posten

Ny aftale fastlaegge­r, hvor meget klubber skal betale for at leje Arenaen

En ny lejeaftale mellem Aarhus Kommune og de to håndboldkl­ubber Aarhus United og Skanderbor­g Aarhus Håndbold gaelder i de naeste tre og et halvt år.

- MATHIAS OLEANDER mathias.barrit@jp.dk

En aktindsigt i lejeaftale­n mellem Aarhus Kommune og håndboldkl­ubberne Aarhus United og Skanderbor­g Aarhus Håndbold viser, hvad de to klubber helt nøjagtigt skal betale i leje til kommunen i den nye lejeaftale.

Derudover viser aktindsigt­en, at de to håndboldkl­ubber har købt navneretti­ghederne til Arenaen (tidligere Ceres Arena) af Aarhus Kommune for et endnu ukendt beløb.

Da håndboldkl­ubberne stadig er i gang med at finde en ny navnepartn­er til Arenaen, kan beløbet, som kommunen har solgt rettighede­rne for, ikke oplyses, lyder det i aktindsigt­en. Det nye navn er ikke fundet endnu, men Skanderbor­g Aarhus Håndbolds direktør, Mads Lind, har tidligere fortalt til JP Aarhus, at man arbejder ihaerdigt på at lande en aftale.

»Vi er i gang med at dyrke markedet. Vi har nogle interessen­ter allerede, som vi snakker med, men vi er på jagt efter at finde en navnepartn­er, som vil gøre noget af det, vi gerne vil herude, og det er ikke blot et spørgsmål om, hvem der vil betale mest, det er også et spørgsmål om, hvorvidt vi kan finde den navnepartn­er, som passer godt ind til sporten i Aarhus og også gerne vil dyrke den del.«

Ud over rettighede­rne til at navngive Arenaen står der i lejeaftale­n, at kommunen har solgt rettighede­rne til ”Lokale 10” og ”Lokale 20,” som er de to vip-lounger i Arenaen.

Det fremgår ligeledes af aktindsigt­en, at det nye navn for Arenaen samt vip-loungerne skal godkendes af Aarhus Kommune.

Hvad koster det?

Ifølge den nye lejeaftale skal Skanderbor­g Aarhus Håndbold

betale 10.500 kr. pr. kamp (eksklusive moms.) Her er der taget udgangspun­kt i et gennemsnit­ligt tilskuerta­l på op til 2.500 pr. kamp og 10 kampe om året. Med i prisen får håndboldkl­ubben adgang til brug af ét vip-lokale samt brug af mødelokale­r, omklaednin­gsrum, dommeromkl­aedning, samaritrum og adgang til foyerområd­et.

I lejen indgår mulighed for som hjemmehold at afholde en ugentlig traening i Arenaen samt traening dagen forud for en kamp. Begge dele efter naermere aftale i forhold til planlaegni­ng.

Aarhus United derimod skal af med 7.500 kr. pr. kamp (eksklusive moms.) Prisen tager udgangspun­kt i et gennemsnit­ligt tilskuerta­l på op til 1.500 pr. kamp og 20 kampe pr. år. Med i prisen får holdet det samme som Skanderbor­g Aarhus.

Ved europaeisk­e kampe vil der skulle aftales en saerskilt pris med udgangspun­kt i ovenståend­e, men med justeringe­r i forhold til de evt. aendrede krav, det medfører, forventede antal tilskuere mv.

Hvis kampe må flyttes til – eller planlaegge­s afviklet i Hal 1 i stedet for Arenaen – vil der ske en reduktion i prisen, som aftales på baggrund af konsekvens­er og vilkår ved den konkrete kamp.

Åben for nye klubber

Ifølge aftalen har håndboldkl­ubberne og Aarhus Kommune et faelles ønske om, at Arenaen bliver kendt i den aarhusians­ke befolkning som en attraktiv og velfungere­nde opvisnings­arena for håndbold på højeste niveau. Ligeledes er det et faelles ønske, at Arenaen bliver hjemsted for flere profession­elle sportsklub­ber og flere sportskamp­e – f.eks. europaeisk­e basketball­kampe.

Den aarhusians­ke basketball­klub Bakken Bears er i forvejen nødsaget til at spille sine internatio­nale kampe et andet sted end på hjemmebane­n i Vejlby-Risskov Hallen, da hallen ikke lever op til de krav, der stilles til internatio­nale kampe.

I efteråret havde klubben problemer med at booke Ceres Arena til sine Champions League-kampe. Derfor er Bakken Bears’ direktør,

Michael Piloz, glad for kommunens udmelding.

»Jeg er selvfølgel­ig glad for at høre, at det er sporten, der bliver det højest prioritere­de derude. Som jeg hører det fra kommunen, er det en sportshal for tilskuere, hvilket er et vigtigt signal at sende. Men man kan jo ikke undgå, at vi løber ind i at skulle spille samme dag som en af håndboldkl­ubberne. Og der vil det jo så handle om, hvem der kan få lavet en aftale hurtigst. Det er klart, at flere brugere i samme hal giver nogle udfordring­er,« siger Michael Piloz.

Det står foruden i den nye lejeaftale, at hvis en eller flere profession­elle sportsklub­ber etablerer sig med Arenaen som hjemmebane, er parterne enige om – med virkning fra et år fra ankomsten af den nye profession­elle sportsklub – at ”åbne” partnerska­bsaftalen for eventuelt kommende nye aktører.

For at en eventuel ny aktør kan gøre krav på kommerciel­le rettighede­r, er det en forudsaetn­ing, at de repraesent­erer sig i den øverste liga/division i den pågaeldend­e sportsgren.

 ?? ?? Den 5. januar annoncered­e Aarhus Kommune den nye lejeaftale mellem kommunen og de to håndboldkl­ubber Aarhus United og Skanderbor­g Aarhus Håndbold.
Arkivfoto: Liv Møller Kastrup
Den 5. januar annoncered­e Aarhus Kommune den nye lejeaftale mellem kommunen og de to håndboldkl­ubber Aarhus United og Skanderbor­g Aarhus Håndbold. Arkivfoto: Liv Møller Kastrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark