Jyllands-Posten

Jysks direktør har ikke forstået alvoren i klimadebat­ten

- JOHANNES YDE

Direktør Jan Bøgh fra Jysk og Tine Kirk fra Danske Havne ytrer sig 26/1 i JP Aarhus om havneudvid­elsen.

De afslører desvaerre, at de ikke har forstået problemern­e ved havneudvid­elsen. De tror, at vi modstander­e alene kaemper for udsigten, når vi går tur eller bader langs kysten, og de anser os for skingre og faktaresis­tente.

De har ikke forstået, hvad der er på spil på havnen og i verden som helhed. Det drejer sig om at undgå en overophede­t jord og at mindske de naturkatas­trofer, der følger heraf.

Aarhus Byråd har fornuftigt besluttet, at Aarhus Kommune om syv år i 2030 skal vaere CO2-neutral, og på verdenspla­n skal vi vaere CO2-neutrale i 2050.

Vil en udvidelse af Aarhus Havn hjaelpe os til at nå disse mål? Nej, tvaertimod. Havnen vil under opførelse og efterfølge­nde voldsomt øge CO2-produktion­en i Aarhus.

Jysk er en del af problemet. Selskabet har igennem mange år fået fabrikeret billige møbler, sengetøj m.v. i Østen, hvor lønningern­e var/ er lave, og produktion­en ofte lemfaeldig. Herpå er godset transporte­ret på containers­kibe til Danmark.

Skibe, som bruger op til 200.000 liter olie dagligt.

Dette er jo ikke baeredygti­gt. Det er netop en årsag til den stigende temperatur og de klimaforan­dringer, vi ser ind i. Jysk er en del af problemet.

Kan vi undvaere Jysk? Ja, vi kan. Jysk er old school. Vi er nu i det 21. århundrede på vej mod en raekke tipping points. Det må Jysk forstå.

Det bedste, Jysk kan gøre, er at ophøre med importere køb og smid vaek-ting fra Østen. Lars Larsen støttede handicapid­raetten, og nu kan Jysk passende bruge sin pengetank til handicaphj­aelp til klimaet.

Jysk er faret vild, men skyder en god fart mod ”de varme lande”.

Laege

Jysk er en del af problemet. Selskabet har igennem mange år fået fabrikeret billige møbler, sengetøj m.v. i Østen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark