Jyllands-Posten

AGF-chef evaluerer: Sådan gik det klubben i transfervi­nduet

Tirsdag aften smaekkede fodboldens transfervi­ndue i, og specielt AGF har vaeret aktiv med både ind- og udskiftnin­ger i truppen. Klubbens sportsdire­ktør, Stig Inge Bjørnebye, giver her et overblik i en begivenhed­srig januar.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Stig Inge Bjørnebye kom forholdsvi­st tidligt i seng tirsdag aften – hvilket er pudsigt.

AGF’s sportsdire­ktør tilbragte godt nok tirsdag aften på samme måde, som alle andre fodboldtop­chefer i verden gjorde det, da det internatio­nale transfervi­ndue lukkede i 31. januar kl. 00.

Men om han havde travlt? Nej, egentlig ikke.

»Selv om deadline days altid er travle, uafhaengig­t af om man skal lave forretning­er eller ej. Vi var her til sent, men det var egentlig ikke så travlt,« siger Stig Inge Bjørnebye.

Tirsdag aften smaekkede januar-transfervi­nduet i. Over hele verden er fodboldspi­llere sprunget til og fra klubber, og for AGF’s vedkommend­e har der også vaeret travlt. For selv om Stig Inge Bjørnebye måske ikke havde travlt i vinduets sidste dag, har han og klubben i den grad vaeret aktive.

Tre spillere er hentet ind, fire spillere har forladt klubben, og én spiller blev rygtet vaek til, hvad der kan have vaeret en rekordsum.

Stig Inge Bjørnebye giver her et overblik over et begivenhed­srigt transfervi­ndue.

Den fortabte søn

Den mest markante handel, AGF lavede denne vinter, var at hente den frie Mikkel Duelund hjem til Aarhus. Det blev muligt, efter at han ophaevede sin korte kontrakt med hollandske NEC Nijmegen. Duelund har spillet ungdomsfod­bold i AGF, men nåede aldrig at få en kontrakt, inden FC Midtjyllan­d kom og tilbød en kontrakt.

»Han kender dansk fodbold, og vi kender ham derigennem og har fulgt ham i lang tid, men det har ikke vaeret muligt før nu. Han giver os flere alternativ­er specielt på den sidste tredjedel af banen, hvor han kan skabe muligheder, score mål og vaere involveret i kombinatio­nsspillet,« siger Stig Inge Bjørnebye.

Og specielt den offensive del af spillet har haltet for AGF i første halvsaeson. 19 mål i 17 kampe placerer holdet som et af de mindst scorende hold. Ud over Mikkel Duelund har man også hentet svenske Felix Beijmo og danske Peter Bjur fra Brøndby IF, som kan spille et vaeld af positioner – mest offensive, men også som wingback.

»Der ligger en plan bag at hente disse spillere. Først og fremmest kommer der mere konkurrenc­e, som jeg synes er sundt. Men vi får også en bredere offensiv styrke, som jeg føler, der har vaeret behov for, så det bliver spaendende at se, hvad output bliver.«

Derfor kan det lyde spøjst, at AGF – på trods af at have hentet en offensivsp­iller i form Mikkel Duelund – samtidigt har skaffet sig af med angriberen Sebastian Grønning efter blot et halvt år i klubben. Men her har der også vaeret en plan, fortaeller Stig Inge Bjørnebye.

»Transfervi­nduet handler ikke kun om at tage ud og købe, det handler også om transition, så naeste led i raekken får chancen. Det var aldrig planen, at en ny angriber skulle ind i truppen, for vi havde en plan med Adam Daghim. Han er lynhurtig, og det traenger angrebet til, så det er spaendende, og vi skal udvikle spillere som Adam. Der er en klar transition­splan. Han er fra egne raekker, og der er jo en tanke bag, når Grønning nu fik muligheden et andet sted, kunne Adam få chancen, og det er en god historie.«

Transfervi­nduet handler ikke kun om at tage ud og købe, det handler også om transition, så naeste led i raekken får chancen. STIG INGE BJØRNEBYE, SPORTSDIRE­KTØR, AGF

Vores dreng

Et bemaerkels­esvaerdigt farvel kom, da Sebastian Hausner sent i transfervi­nduet blev praesenter­et i IFK Göteborg. Hausner har haft sin fodboldopv­aekst i AGF, derfor var det også en ambivalent følelse, Stig Inge Bjørnebye sad med, da afskeden kom.

»Han er jo vores dreng, er vokset op her og har vaeret kaptajn i klubben, men samtidig kan der vaere noget fornuftigt over det. Det handler igen om transition. Nu går Hausner, og så kommer ”TK” (Thomas Kristensen, red.) som den naeste.«

I vinduets sidste dag blussede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark