Jyllands-Posten

Norsk nej til afbraendin­g af Koranen

Sikkerheds­hensyn gør, at en koranafbra­ending ikke bliver gennemført fredag i Oslo, oplyser norsk politi.

-

En koranafbra­ending, som den anti-islamiske, norske gruppe Sian fredag ville have gennemført foran den tyrkiske ambassade i Oslo, er blevet stoppet af politiet.

Sian er en forkortels­e for Stop Islamiseri­ngen af Norge.

Politiet begrunder sin beslutning med, at det ikke kan opretholde sikkerhede­n på en tilfredsst­illende måde.

»Vi har i dag (torsdag red.) givet tilbagemel­ding til Sian om, at markeringe­n ikke kan gennemføre­s på grund af sikkerhede­n og varetagels­en af denne,« lød det onsdag fra Martin Strand, som er politiinsp­ektør i Oslos politidist­rikt.

Martin Strand siger, at det handler om efterretni­nger, som politiet har modtaget.

Han uddyber ikke, hvad det handler om.

Norsk politi understreg­er samtidig, at det stadig er lovligt at braende en koran af i Norge som politisk handling.

Tyrkisk vrede

Den norske ambassadør i Tyrkiet er torsdag blevet kaldt til samtale i det tyrkiske udenrigsmi­nisterium. I de seneste uger har det vakt store protester fra Tyrkiet, at den højreorien­terede dansksvens­ke aktivist Rasmus Paludan

har braendt flere koraner af. Det skete først ved den tyrkiske ambassade i Stockholm. Siden har Rasmus Paludan braendt et eksemplar af Koranen af tre forskellig­e steder i København.

Da Rasmus Paludan varslede demonstrat­ionen i Danmark, blev den danske ambassadør i Tyrkiet også kaldt til samtale. I den forbindels­e understreg­ede udenrigsmi­nister Lars Løkke Rasmussen (M), at Danmark har et godt forhold til Tyrkiet.

Tyrkiet har blandt andet brugt demonstrat­ionerne fra Rasmus Paludan som begrundels­e for ikke at lukke Sverige ind i Nato. Alle Natolande skal godkende det, før et nyt land kan blive medlem af forsvarsal­liancen.

Morten Myksvoll, som er kommentato­r for avisen Bergens Tidende, siger, at en koranafbra­ending i Norge også ville kunne bruges mod Sverige. Den risikerer at forny aggression­en mod Sverige, mener han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark