Jyllands-Posten

Gendannet poptrio er svaer at genkende

Swan Lee modstår heldigvis fristelsen til at spise fanskaren af med mere af det samme.

- KASPER SCHÜTT-JENSEN kasper.schutt@jp.dk SWAN LEE

Utallige pop- og rockgruppe­r gendannes i disse år. Der kommer en ny plade med gendannede dit og dat, og så kan de tage på turné og i øvrigt tjene langt mere på at spille live, end de gjorde i eksempelvi­s 1980’erne og 1990’erne, hvor oplevelses­økonomien ikke var naer så god, som den er i dag.

Så kan man synge med på de gamle hits ude på spillested­erne og mindes de gode gamle dage.

Mere er der sjaeldent at hente i disse gendannels­er, for alt for ofte lyder eventuelle nye studieopta­gelser som halvhjerte­de kopier af sangene fra begyndelse­n af karrieren.

Sådan er det heldigvis ikke med den danske trio Swan Lee. Ikke dermed sagt, at der er noget i vejen med hitsingler som ”Tomorrow Never Dies”, ”Stay Tonight”, ”I Don’t Mind” og ”Love Will Keep You Warm”, men dem har vi jo hørt.

Det er glaedeligt, at sanger Pernille Rosendahl, guitarist Jonas Struck og trommeslag­er Emil Jørgensen har fundet modet til at skubbe Swan Lee i nye retninger på ”The Garden”, trioens første album i 18 år.

Luftigt omkvaed

Ja, førstesing­len ”Heaven” lyder med sit luftige omkvaed umiskendel­igt som Swan Lee, men den opdaterede, moderne produktion – tilveje bragt af Søren Buhl Lassen (Guldimund, Brimheim og Lucky Lo) – retfaerdig­gør til fulde projektet.

ROCK

THE GARDEN Universal Music

Og gendannels­esalbummet er meget mere end radiovenli­ge pophits.

Klimaspørg­smålene adresseres på åbningsnum­meret ”I Am A River”, hvis gennemmusi­kalske fortolknin­g af naturens rasen leder tankerne hen på både Björk og Blur-sangeren Damon Albarns seneste mestervaer­k ”The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows” (2021).

Tålelige forhold

Og Pernille Rosendahls fine vokal fletter sig ubesvaeret sammen med faerøske Teiturs skaeve røst på MeTooadres­seringen

”Got Away With Murder”, som drives af et uimodståel­igt, slentrende trommebeat.

Pernille Rosendahl fik nok af fulde, højrøstede koncertgae­ster på landets spillested­er og flyttede store dele af sin solokarrie­re ind i kirkerne og på museerne. Med gendannede Swan Lee genbesøger hun spillested­erne, og så må vi bare håbe, at publikum imødekomme­r bandets ønske om tålelige arbejdsfor­hold. Nye nedtonede, lettere jazzede indslag som ”Don’t Know What To Do” kraever udelt opmaerksom­hed. Og fortjener det.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark