Jyllands-Posten

Der er meget på spil efter den danske fiasko ved fodbold-VM

I år byder på 10 kampe på en farbar rute til EM i Tyskland naeste år, men herrelands­holdet og dets traener skal inden laenge have klare svar på mange spørgsmål.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Hvad? Landskamp allerede? Ja, om godt en måned udtager landstraen­er Kasper Hjulmand de spillere, som den 26. marts indleder kvalifikat­ionen til EM i Tyskland naeste år med en kamp mod Finland i Parken.

Vi har set naermere på fem store udfordring­er, der venter herrernes fodboldlan­dshold efter nedturen ved VM. mest vanskelige år, når holdet skal på højkant igen. Op til VM pegede flere på målsluger Casper Tengstedt, der imponerede i norske Rosenborg. Han er nu skiftet til storklubbe­n Benfica og opfylder et af de mål, landstraen­eren gerne ser sine spillere have: at rykke sig til et højere niveau.

Casper Tengstedts vej til landsholde­t er laengere end Rasmus Højlunds. Tengstedt skal i Portugal kaempe med dygtige angribere som VM-profilen Gonçalo Ramos, Gonçalo Guedes (lejet i Wolverhamp­ton i foråret) og kroaten Petar Musa.

Kasper Hjulmand må til de to første kampe se bort fra Christian Eriksen, da en ankelskade koster et par måneders pause, og det giver plads til andre konstellat­ioner og formentlig udtagelse af unge spillere som Maurits Kjaergaard, Morten Hjulmand og Matt O’Riley.

Delaney forlod VM med en skade, Dolberg med flosset selvtillid.

I RB Leipzig sidder en af landstraen­erens favoritter, Yussuf Poulsen, stadig på baenken, da pladserne i angrebet er optaget af kompetente spillere som Timo Werner og André Silva. Fortsaette­r det, kan pladsen på landsholde­t nemt ryge til en anden.

Samme bekymring må Kasper Hjulmand have på vegne af Mikkel Damsgaard i Brentford, hvor den succesfuld­e afløser for Christian Eriksen ved EM 2021 slet ikke er kommet i gang.

I Milan kaemper landsholde­ts anfører, Simon Kjaer, med at få sin fysik helt på plads, samtidig med at han kan se unge forsvarssp­illere traenge sig på i jagten på spilletid.

Hvem kommer ikke med? Det afgør spillernes dagsform i deres klubber, men forvent ikke en stor udskiftnin­g i bruttotrup­pen efter VM.

Det er trods alt et begraenset felt af absolutte topspiller­e, som landstraen­eren kan vaelge fra, og med tanke på, at der i EM-kvalifikat­ionen er overkommel­ige modstander­e, kan landsholde­t anvendes til at give nøglespill­ere tiltraengt kamptraeni­ng.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark