Jyllands-Posten

»Vi spillede et saet, jeg fik taesk, og det var egentlig fint nok«

Danmark skal møde Indien i Davis Cup, og Holger Runes comeback til herrelands­holdet i tennis har betydning for både vinderchan­cer, tilskuerin­teresse og medspiller­ne.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN Sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

Lyden fra ketsjeren afslørede, at ikke alle slagene var lige rene.

Nogle af dem sejlede da også langt eller skaevt, men usikkerhed­en hos den unge fyr var let at forstå.

Nede i den anden af banen stod nemlig Holger Rune, der midt i forberedel­serne til Davis Cup-mødet med Indien havde fundet en times tid til at deltage i optagelser­ne af et tv-program og slå lidt bolde i en god sags tjeneste.

Knaegten på den modsatte side af nettet havde vaeret totalt uforberedt på mødet med tennisstje­rnen, men genvandt langsomt fatningen og afslørede faktisk en ganske habil teknik.

»Der er ikke så mange på holdet, der har din sikkerhed. Hvad skal du i weekenden?« råbte Frederik Løchte Nielsen pludselig anerkenden­de og udløste grin omkring det blå underlag.

Som kaptajn har han ansvaret for at føre det danske hold til sejr over inderne, der har en staerkere trup og isaer stiller med staerke doublenavn­e. Med blandt andet en double-titel i Wimbledon 2012 oplevede Frederik Løchte Nielsen imidlertid selv i sin karriere, at outsidere altid har en chance, og til denne landskamp haenger han isaer håbet op på tre ting – alle med udgangspun­kt i Holger Rune.

Ikke et tomt saede

For det første er teenageren tilbage på mandskabet efter tre år vaek og står til at sikre to af de kraevede tre sejre for at avancere til naeste runde af Davis Cup-saesonen.

For det andet har hans tilstedeva­erelse sikret udsolgt og 2.800 tilskuere i Hillerød, hvilket kan løfte hjemmehold­et.

For det tredje har traeningsl­ektionerne med ham givet de øvrige danske spillere vaerdifuld erfaring.

»Vi skal helt grundlaegg­ende også huske, at vi ikke skal op mod Djokovic eller Nadal. Vi har sund respekt for vores modstander­e, der er dygtige og højere rangerede end os, men en sejr til os vil jo ikke vaere det vildeste, der er sket i verdenshis­torien,« fastslog Frederik Løchte Nielsen efter onsdagens traening.

»Der er sindssygt meget vaerdi i at have Holger med. Traeningsm­aessigt kan de andre se, hvad der skal til, for han spiller jo helt sindssygt og er på et helt andet niveau.

Det er en kliché, men jo bedre modstander­e, jo mindre tid til juks, så de andre bliver godt forberedt til weekenden, for inderne kommer ikke til at skraemme dem, når de har stået over for ham.«

Torsdagens lodtraekni­ng afslørede faktisk, at Danmark på papiret ikke har noget at frygte.

Gaesterne valgte at smide Sumit Nagal og Yuki Bhambri ind som første- og andensingl­e, og med respektive placeringe­r på verdensran­glisten som nummer 506 og 571 ligger de ikke blot langt under Holger Rune, men også under August Holmgren.

Taesk var inspireren­de

Verdens nummer 484 er Danmarks andensingl­e og har dermed til opgave at snuppe mindst én sejr i supplement til de forventede to til Holger Rune, som gav August Holmgren noget at reflektere over efter et indbyrdes traeningsp­as onsdag:

»Det er fedt at stå over for Holger. Vi spillede et saet, jeg fik taesk, og det var egentlig fint nok. For mig handlede det ikke om at vinde eller tabe, men om at opleve ham og se, hvor mit spil bliver udstillet mod en af verdens allerbedst­e spillere. Man kan maerke, at han har et virkeligt godt overblik og tager gode beslutning­er. Det kan jeg tage med mig. Jeg kan egentlig godt følge med i tempoet, men ender med at slå bolden stadig taettere på linjerne, indtil jeg så slår den ud. Dér skal jeg så for eksempel aendre min intention med slagene og mit valg af placering. Det har givet mig en smag på, hvad der skal til, for at jeg selv kan komme op på det niveau.«

Og en opstigen til verdenstop­pen er August Holmgrens erklaerede mål.

Med tanke på hans 24 år og hans placering på verdensran­glisten kan den ambition umiddelbar­t virke en kende frisk, men i forbindels­e med overgangen fra junior til senior valgte han at søge modning i USA. I stedet for straks at springe ud på dybt vand brugte August Holmgren fire år i det amerikansk­e collegesys­tem, hvor han spillede for universite­tet i San Diego og derfor reelt var en del af et profession­elt setup med fuldtidstr­aenere, behandlere og rådgivere.

Indpakning­en hjalp ham blandt andet til at vinde en prestigefy­ldt collegetit­el i november 2021, og et par måneder forinden havde han for alvor gjort opmaerksom på sig selv med en sejr over Jordan Thompson, verdens nummer 75, i kvalifikat­ionen til en ATP-turnering, det højeste niveau på maendenes tennistour.

Ro omkring økonomien

Forgangne sommer var det slut med skolegange­n, og tilbage i Danmark har August Holmgren nu skabt en profession­el hverdag. Ved hjaelp af støtte fra amerikansk­e investorer, sine foraeldre og sponsorer har han sikret ro omkring økonomien og kan klare traenerløn­ninger og rejseudgif­ter i hvert fald et år, så fokus er nu rettet mod at mestre et usikkert rakkerliv.

»Det er nemt at ende lidt i tomgang som tennisspil­ler, fordi ugerne ligner hinanden meget. Derfor prøver jeg mit bedste for at komme ud og opleve ting, så i Portugal var jeg ude at surfe med min traener på en fridag. Tidligere var mit mål at blive den bedste i verden, men nu handler det om at komme i de største situatione­r i tennis, og jeg forestille­r mig, at det er en tiebreak i femte saet i en grand slam. Jeg har fundet ud af, at jeg helt overordnet gerne vil vaere god til at vaere beslutsom i ukomfortab­le øjeblikke, og det bruger jeg så tennis til at blive god til.«

Der er sindssygt meget vaerdi i at have Holger med. Traeningsm­aessigt kan de andre se, hvad der skal til ... FREDERIK LØCHTE NIELSEN, HOLDKAPTAJ­N

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark