Jyllands-Posten

Nordea kom til at skilte med et boliglån til 0 pct. i rente

Den store bank Nordea er kommet til at sende et brev, der indeholder en fejl, til et større antal kunder.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Hvis din nabo har kløet sig mere end normalt i nakken, kan det skyldes, at vedkommend­e er kunde i Nordea. Den store bank har nemlig sendt et brev til en stribe kunder, der har koblet en såkaldt gaeldsplej­eaftale til deres realkredit­lån.

En sådan aftale gør, at kunden bliver kontaktet af banken, hvis det skønnes at vaere en god idé at omlaegge boliglånet.

I brevet, som er stilet til kunder, der har et realkredit­lån med en meget lav rente, skriver banken, at kunden bør overveje en omlaegning, da de kan skaere en del af deres restgaeld af ved at omlaegge til et nyt lån.

Åbenlys fejl

Og det er her, det er gået galt.

For ud for rentesatse­n ved det nye lån står der et stort rundt nul, og det er efterfulgt af følgende tekst.

»Beregninge­n er lavet ud fra de senest noterede obligation­skurser efter kursskaeri­ng. Inden en omlaegning kan der ske aendringer. Det er den aktuelle kurs og omkostning­erne, der har betydning for, hvor stor aendringen i ydelsen og restgaelde­n bliver,« lyder det i brevet fra banken.

Problemet er bare, at man ikke kan få et fastforren­tet realkredit­lån med en rente på 0 pct. I øjeblikket ligger renten på et 30-årigt fastforren­tet lån uden afdragsfri­hed i Nordea Kredit på 4 pct.

I Nordea kalder man det en »åbenlys og beklagelig teknisk fejl«.

»Brevet er blevet sendt til et større antal af vores kunder. Ingen kunder har lidt økonomisk tab som følge af fejlen, men vi har efterfølge­nde modtaget en del henvendels­er fra kunder, som naturligvi­s undrede sig, og har forklaret dem, at der var tale om en fejl. Vi er i gang med at sende et opfølgende brev ud til alle de berørte kunder, hvori vi beder dem se bort fra det første brev,« oplyser presseafde­lingen i Nordea.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark