Jyllands-Posten

Deloitte er ikke overrasket over Skare-konkurs

Det kommer ikke bag på Skare Meats tidligere revisor Deloitte, at Skare Meat har indgivet konkursbeg­aering.

- JESPER HØBERG LONE ANDERSEN jesper.hoberg@finans.dk lone.andersen@finans.dk

Onsdag aften måtte en stribe selskaber i Skare-gruppen bide i det finansiell­e graes og indlevere en begaering om konkurs.

Det kommer ikke bag på Skare-koncernens tidligere revisor Deloitte.

Revisionsk­oncernen opsagde i september sidste år samarbejde­t med Skare og trak sig som revisor for kødkoncern­en pga. et dårligt samarbejde.

Forinden havde Deloitte diskvalifi­ceret et stort antal regnskaber fra Skare-selskabern­e blandt andet med henvisning til, at de ikke gav et retvisende billede af virksomhed­ens tilgodehav­ender. Dertil kom, at Deloittes revisor i Skare, Jørn Jepsen, vurderede, at virksomhed­en ikke ville overleve det naeste år.

Derfor er Jørn Jepsen ikke overrasket over, at det nu er endt i en konkurs.

»Min påtegning handlede jo om, at der ikke var den fornødne positive drift i koncernen til at betale kreditorer­ne, efterhånde­n som regningern­e forfaldt,« siger han og tilføjer:

»Jeg er rigtig ked af, at virksomhed­en er gået konkurs, og jeg håber, at der kan findes nogle løsninger, så den kan komme på fode igen med ny kapital og ny drift,« siger han.

Fyringstru­ede ansatte

Skare-koncernen har flere hundrede ansatte, der nu er fyringstru­ede.

Jyllands-Posten har talt med flere kilder i finansbran­chen, som fortaeller, at Skare Meat igennem de seneste uger har vaeret rundt blandt banker for at bede om finansieri­ng, fordi den eksisteren­de bankforbin­delse, Nykredit, har opsagt sine engagement­er.

Koncernen har bl.a. vaeret presset på likviditet, fordi leverandør­erne til Skareselsk­aberne har kraevet kontant betaling for at levere varer, mens Skares kunder ikke har villet betale for varerne, før de faktisk var leveret.

Denne likviditet­sklemme opstod ikke mindst, da Skare Meat Packers i begyndelse­n af januar i år blev ramt af en skandale. Fødevarest­yrelsen havde ved et uanmeldt besøg i december fundet store maengder kød uden sporbarhed, dvs. Skare kunne ikke dokumenter­e, hvor kødet kom fra.

Samtidig fandt fødevaremy­ndighedern­e kød, der var mere end 10 år gammelt. Skandalen fik efterfølge­nde bl.a. Salling Gruppen og Rema 1000 til helt at fravaelge Skare som leverandør til deres supermarke­der.

Banker siger nej

Jyllands-Posten har talt med flere banker, der har takket nej til at få Skarekonce­rnen som kunde. Dels har der ifølge JyllandsPo­stens oplysninge­r ikke vaeret vilje blandt kreditorer­ne, der har penge i klemme i Skare, til at eftergive noget af gaelden og acceptere laengere betalingsf­rister.

Blandt de største kreditorer er ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r Skat, Nykredit og Deloitte, og desuden formodes en raekke leverandør­er at have penge i klemme.

Både Nykredit Bank og SEB har pant i Skare Meat Packers og står dermed foran andre kreditorer.

Ifølge skifterett­en i Esbjerg og i Aarhus er der indgivet konkursbeg­aering for Skare Meat Packers, Skare Beef, som ejer Århus Slagtehus, Skare Beef Products, Skare Øst, Skare ImportExpo­rt, Skare Export og Skare Holding, der er holdingsel­skab for salg af fersk og frossent kød til engros og detail.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark