Jyllands-Posten

R for at redde livsvaerke­t

-

for tre forhold: at forsøge at forhindre Fødevarest­yrelsen i at komme ind og foretage kontrol, ommaerknin­g af oprindelse­sland og manglende sporbarhed på kødet.

Lige nu er Fødevarest­yrelsen i gang med at vurdere den såkaldte sporbarhed­sdokumenta­tion, som Skare har afleveret til styrelsen, og som skal dokumenter­e, hvor de 256 tons kød kommer fra.

Michael Rosenmark, chef for Fødevarest­yrelsens rejsehold, oplyser, at Skares konkurs ikke gør nogen forskel for behandling­en af sagen.

»Den eneste forskel er, at vi nu skal tale med en kurator – ikke med dem, vi plejer at tale med hos Skare,« siger han.

En ydmygende besked

Ifølge Kurt Skare er det dog ikke den igangvaere­nde sag med Fødevarest­yrelsen, der har tvunget livsvaerke­t i knae.

Det er manglende likviditet, efter at Nykredit sidste år trak sig som bank for kødkoncern­en. Det betyder, at Skarekonce­rnen ifølge direktøren ikke laengere har mulighed for at købe råvarer, så der er varer at saelge.

»Det store problem er, at vi har investeret 300 mio. kr. af vores formue i mursten. Dem kan man under normale forhold få omsat til kontanter ved at låne, men muligheder­ne for at låne er ikke saerlig gode i øjeblikket, og det udfordrer os også,« siger Kurt Skare.

Han tilføjer samtidig, at han og datteren ikke selv har »midler nok« til at sikre de konkursram­te Skare-selskaber, og derfor var der til sidst ingen anden udvej end selv at begaere selskabern­e konkurs. Det betød også, at den 78-årige direktør onsdag bad medarbejde­rne om, at de ikke laengere skal møde på arbejde.

»Det var ydmygende. Alle de medarbejde­re, vi har, kan jeg godt lide. De passer deres arbejde upåklageli­gt. Det er ikke dem, der er skyld i, at vi er endt her. Det har jeg også sagt til dem, og jeg vil gøre alt for, at vi kommer i gang igen,« siger en grådkvalt Kurt Skare.

Hvordan har du det med, at dit livsvaerk er under konkurs?

»Der må vaere nogen, der kan forstå, at det her er urimeligt. Jeg skal ikke på pension lige nu. Uden jeg skal sammenlign­e mig med den amerikansk­e praesident, er han to år aeldre end mig. Når der var nogen, der spurgte mig, hvornår jeg skal på pension, har jeg sagt, når den amerikansk­e praesident går på pension. Derfor er jeg glad for, at han har sagt, at han er villig til at tage en periode mere, så kan jeg også sige, at jeg tager en periode mere, hvis helbredet holder til det.«

Hvis det viser sig, at en bank gør det til en betingelse, at der skal en anden i spidsen end dig, hvad vil du så sige?

»Det synes jeg vil vaere meget fint. Vedkommend­e kan blive kørt ordentligt ind, og jeg vil ikke stå i vejen for mine medarbejde­re, hvis der er nogen, som er endnu bedre til det her, end jeg er.«

Så du er villig til at traede tilbage, hvis det er det, der skal til for at redde virksomhed­en?

»Det har der ikke vaeret antydninge­r af indtil nu. Tvaertimod. Jeg har en masse gode idéer og er privileger­et med et godt helbred.«

Efter torsdagens faellesmød­e stimlede de mange medarbejde­re, primaert østeuropae­iske, sammen på parkerings­pladserne foran Skare.

Én for én kom de ud af bygningen med hvide A4-ark i hånden.

»I dont know what to do now,« sagde en af dem lavmaelt.

 ?? ?? De rå industrilo­kaler ligger øde hen. Kun Kurt Skare og en raekke administra­tive medarbejde­re er tilbage.
De rå industrilo­kaler ligger øde hen. Kun Kurt Skare og en raekke administra­tive medarbejde­re er tilbage.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark