Jyllands-Posten

Bedragerim­istaenkt overførte millioner af kroner til fakturafab­rik

Martin Storm Rasmussen har sendt penge til et selskab, der sidste år blev kategorise­ret som en fupfaktura-fabrik i en sag om skatte- og momssvinde­l.

- NIELS SANDØE JESPER HØBERG niels.sandoe@finans.dk jesper.hoberg@finans.dk

Den faengslede erhvervsma­nd Martin Storm Rasmussen har i flere tilfaelde overført penge til selskaber, der har vaeret brugt til systematis­k moms-, skattesvig og hvidvask.

Finans har set transaktio­nsoplysnin­ger, der bl.a. dokumenter­er, hvordan et af hans selskaber, NFS Byg, overførte 2 mio. kr. til Nordhavn Montage ApS i en raekke tilfaelde i perioden august og september 2021.

Nordhavn Montage ApS er interessan­t, fordi selskabet sidste år var en del af en svindelsag, hvor bagmanden, Hassan Ahmed, blev idømt fem års faengsel i en tilståelse­ssag.

Kontanter retur

Sagen handlede om betaling af fiktive fakturaer fra 12 selskaber, herunder Nordhavn Montage. Det kom frem under sagen, at selskabern­e havde udstedt falske fakturaer til en lang raekke virksomhed­er.

Når virksomhed­erne betalte fakturaern­e, fik de kontanter retur fratrukket et gebyr.

På den måde kunne de bruge pengene til at betale sort arbejdskra­ft, samtidig med at fakturaern­e kunne traekkes fra i skat og moms.

I enkelte tilfaelde fik virksomhed­erne guld i stedet for kontanter, forklarede Hassan Ahmed under sagen. Det gjaldt blandt andet i forhold til et andet selskab i svindelkom­plekset, hvor der er registrere­t en mindre overførsel fra et andet af Martin Storms konkursram­te selskaber.

Stor interesse

Yderligere har Finans set dokumentat­ion på, at NFS Byg tidligere har overført 1,2 mio. kr. til et i dag konkursram­t selskab, der efterfølge­nde har overført et større millionbel­øb til Nordhavn Montage.

Kurator Peter Krarup fra

Martin Storms konkursbo ser på de nye oplysninge­r med stor interesse.

»Kuratellet har igennem de sidste mange måneder forsøgt at afdaekke, hvor alle pengene er forsvundet hen. Og nu synes det at vaere tilfaeldet, at nogle af millionern­e er gået til fakturafab­rikker og andre momssvinde­lkonstrukt­ioner. Det er noget, som vi vil se dybere ned i over de kommende måneder,« siger advokat Peter Krarup fra Mazanti-Andersen.

Martin Storm Rasmussen har siddet varetaegts­faengslet siden i sommer, og hans forsvarsad­vokat, Kåre Pihlmann, har ingen kommentare­r til de nye oplysninge­r.

Konkurs i juni

Det er uvist, hvorfor NFS Byg overførte pengene, og om selskabet har taget del i den systematis­ke moms- og skattesvin­del, som Nordhavn Montage har vaeret omdrejning­spunkt for.

NFS Byg gik konkurs i juni, og Martin Storm Rasmussen var selv registrere­t som direktør og ejer af selskabet. Det havde til formål at udføre »byggeopgav­er, udlejning af mandskab og hermed beslaegtet virksomhed« og har haft fem forskellig­e navne på fem år, herunder Det Marokkansk­e Køkken og NFS Rengøring.

Kuratellet har igennem de sidste mange måneder forsøgt at afdaekke, hvor alle pengene er forsvundet hen. Og nu synes det at vaere tilfaeldet, at nogle af millionern­e er gået til fakturafab­rikker og andre momssvinde­lkonstrukt­ioner. PETER KRARUP, KURATOR, MAZANTI-ANDERSEN

Sigtet for groft bedrageri

Ifølge en redegørels­e fra kuratorern­e i Martin Storm Rasmussens selskaber bestod aktiverne bl.a. af aktier i et dattersels­kab, KDK Totalentre­prise, der drev entreprenø­rvirksomhe­d, og som blev trukket med i faldet.

Entreprenø­rselskabet ejede »to køretøjer af aeldre dato samt håndvaerkt­øj af beskeden vaerdi«.

Martin Storm Rasmussen er sigtet for groft bedrageri for 307 mio. kr.

Politiet mistaenker ham for at have lokket et større antal venner, bekendte og sågar familiemed­lemmer til at låne ham penge til investerin­ger til gengaeld for tårnhøje afkast.

Ifølge mistanken investered­e han ikke pengene, og brugte nye investorer­s penge til at betale afkast til gamle investorer, indtil komplekset kollapsede i marts 2022.

Martin Storm Rasmussen erklaerer sig uskyldig i anklagerne.

 ?? ?? Martin Storm Rasmussen er sigtet for groft bedrageri for 307 mio. kr. Foto: Privat
Martin Storm Rasmussen er sigtet for groft bedrageri for 307 mio. kr. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark