Jyllands-Posten

Novo Nordisk giver ansatte en milliardga­ve

For anden gang inden for få år har Novo Nordisk sat gang i et aktieprogr­am for samtlige medarbejde­re.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

De mange tusinde ansatte i Novo Nordisk kan se frem til en sen julegave fra deres arbejdsgiv­er. Den danske medicinalk­aempe har nemlig besluttet sig for at give de ansatte en milliardga­ve. Alle medarbejde­re får mulighed for at takke ja til 37 såkaldte restricted stock units, fremgår det af Novo Nordisk årsrapport.

Restricted stock units kan bedst oversaette­s til betingede aktier. Hver eneste af disse restricted stock units kan i august 2026 veksles til regulaere Novo Nordisk B-aktier, hvis medarbejde­ren fortsat er ansat i Novo Nordisk. Novo

Nordisk angiver selv, at programmet kan løbe op i ca. 2 mio. aktier til en samlet pris på 1,3 mia. kr.

»Det er for at udtrykke vores store taknemmeli­ghed til vores dedikerede medarbejde­re over hele verden. Det er en anerkendel­se af deres indsats i anledning af fejringen af vores 100-års fødselsdag og en påskønnels­e af det bidrag, de har ydet for at gøre Novo Nordisk til det, virksomhed­en er i dag, « siger Katrine Sperling, der er kommunikat­ionschef i Novo Nordisk.

Novo Nordisk B-aktien lukkede onsdag i en kurs på 942,2 kr. pr. aktie. Dermed har jubilaeums­gaven i øjeblikket en vaerdi på naesten 35.000 kr.

Lignende program i 2019

Det er ikke første gang, at Novo Nordisk har brugt denne form for bonus. I 2019 gennemført­e medicinalv­irksomhede­n et lignende, men noget mindre program. Dette program har dog senere vist sig at vaere saerdeles lukrativt for medarbejde­rne.

I 2019 fik hver medarbejde­r muligheden for at få 75 såkaldte restricted stocks. Hver af disse kan i februar i år blive vekslet til en Novo Nordisk B-aktie. Dette program kostede Novo Nordisk 600 mio. kr., og for de medarbejde­re, som var en del af programmet dengang, har aktierne med onsdagens lukkekurs en vaerdi af 70.680 kr.

Jubilaeums­gaven til medarbejde­rne kommer, efter at Novo Nordisk i 2022 havde et rekordår. Medicinals­elskabet omsatte for 177 mia. kr., hvilket er en fremgang på 16 pct. i forhold til 2021, og Novo Nordisk kom samlet set igennem året med et resultat på 55,5 mia. kr., hvilket med afstand er det bedste resultat nogensinde i selskabets historie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark