Jyllands-Posten

»Hvis man skal flytte, er det en god idé at komme til noget helt andet«

Susanne Arfelt Rajamand er blevet topchef i Royal Greenland i Grønland. Hun kommer fra en chefpost i Singapore.

- LARS ATTRUP lars.attrup@finans.dk

Familien Arfelts flyttekass­er blev pakket i 30 graders fugtig varme, tordenvejr og skybrud. Nu er de ved at blive pakket ud i 10 graders frost og sne. Efter 15 år i Singapore er den internatio­nale familie flyttet til Nuuk.

»Vi har elsket at bo i Singapore. Men hvis man skal flytte, er det en god idé at komme til noget helt andet – noget usammenlig­neligt,« fortaeller Susanne Arfelt Rajamand.

»I forbindels­e med mine jobsamtale­r var vi på besøg i Grønland og blev forelskede i landet på få timer.«

Hun er blevet adm. direktør i Grønlands største virksomhed, Royal Greenland, i Nuuk.

Her skal gaester hos familien Arfelt spidse ører for at følge med i samtalen.

»Det er en anderledes oplevelse at vaere til middag hos os,« siger hun.

»Min mand taler farsi til børnene og svensk til mig. Jeg svarer på dansk. Børnene taler engelsk indbyrdes, men slår over i kinesisk, hvis de ikke vil have, at vi forstår, hvad de snakker om.«

Susanne Arfelt Rajamand er vokset op på en gammel gård naer Stilling ved Skanderbor­g. Der var toppede brosten på gårdsplads­en og heste i stalden.

Umiddelbar­t pegede intet i retning af, at karriere og privatliv skulle blive internatio­nalt. Og dog.

»Min mor var hjemmegåen­de, men arbejdede som stewardess­e, til hun fik mig. Vores hjem var fyldt med marmor og taepper og andre ting, hun havde hjembragt fra hele verden,« fortaeller hun.

»Det gav en udlaengsel at gå og se på alle de ting. Interessen for ledelse kom fra min far, som var regionsdir­ektør i Hafnia.«

Har haft flere chefposter

Efter gymnasieti­den tog hun et år til Paris, hvor hun arbejdede på hotel og derfra videre i et år til et lignende job i England.

Studietide­n på Copenhagen Business School blev også internatio­nal med semestre i Mexico og Indien. Derefter lå verden åben.

»Jeg valgte Unilever, som havde noget naer den mest globale organisati­on, jeg kunne få øje på,« fortaeller Susanne Arfelt Rajamand.

»Jeg troede, at jeg straks skulle ud i verden, men af alle steder blev jeg sendt til Helsingbor­g i Sverige. Det var nu godt nok, for der mødte jeg min mand. Han er iransk, men kom til Sverige, da han var 16 år.«

Susanne Arfelt Rajamand blev siden rokeret videre til Unilevers hovedkonto­r i Holland og derfra til koncernens afdeling i Singapore, hvor hun sluttede som managing director i 2017.

De seneste år har hun fortsat med base i Singapore vaeret direktør i først den amerikansk­e fødevarevi­rksomhed McCormick og siden den newzealand­ske mejerigiga­nt Fonterra.

Under opholdet i Singapore er familien Arfelt udvidet med tre børn, som er blevet henholdsvi­s 7, 10 og 12 år. Fra basen i Singapore har familien haft optimale muligheder for at dyrke interessen for at dykke.

Naeste stop er Malmø

»De to aeldste har lige fået dykkercert­ifikat. Det giver fantastisk­e oplevelser sammen. Der er et vaeld af sublime dykkerdest­inationer i rimelig afstand fra Singapore,« fortaeller Susanne Arfelt Rajamand.

De naeste seks måneder i Nuuk skal hun laere Royal Greenland grundigt at kende. Derefter flytter familien videre til en mere permanent bopael i Malmø i Skåne og taet på København.

»Jeg har brug for at vaere taet på en stor lufthavn for at kunne komme ud til vores markeder og rundt i organisati­onen,« siger hun.

»Børnenes bedstefora­eldre kan slet ikke holde op med at smile efter nyheden om, at vi kommer så taet på.«

Den nye direktør for Royal Greenland vil fortsat bruge en del tid i Asien, hvor en raekke af koncernens vigtigste markeder er.

»Jeg kan jo Asien, ikke kun Kina, men også Sydøstasie­n, Japan og Sydkorea,« siger Susanne Arfelt Rajamand.

»Jeg håber at bidrage med min erhvervsma­essige og kulturelle forståelse af disse markeder, hvor behovet for proteiner i form af fisk, maelk og kød stadig buldrer derudad.«

 ?? ?? Susanne Arfelt Rajamand er klar til en toppost i Grønland. Foto: Royal Greenland
Susanne Arfelt Rajamand er klar til en toppost i Grønland. Foto: Royal Greenland

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark