Jyllands-Posten

Han valgte et klassisk ungdomsliv fra, og nu skal han kaempe om mestertite­l

Mikkel Gribsholt valgte en anden vej end de fleste andre unge, da han sagde nej til en ungdomsudd­annelse og ja til boksning efter 9. klasse. I weekenden skal han kaempe om sin første mestertite­l i seniorraek­ken.

- IDA JØRGENSEN ida.jorgensen@jp.dk

Mikkel Gribsholt tog en chance. Hans venner fortsatte på ungdomsudd­annelser efter 9. klasse. Det gjorde han ikke selv. I stedet satsede han på boksning.

Har det haft konsekvens­er? Ja.

Har det vaeret det vaerd? Også ja.

»Jeg lavede et sats, som jeg synes passede til mig. Jeg er sådan en, der vil gøre tingene 100 pct., hvis jeg skal gøre dem. Det ville ikke nytte noget at bruge al min tid på lektier og vaere traet i hovedet, når jeg vil vaere en god bokser,« siger Mikkel Gribsholt.

Noget tyder på, at satset har kunnet betale sig.

Den 18-årige bokser taeller mestertitl­er: jysk mester, dansk mester, nordisk mester. Førstnaevn­te er, hvad han endnu en gang skal kaempe om, når han deltager i Jyske Mesterskab­er i Horsens i weekenden.

Første kamp i seniorraek­ken

Det er Mikkel Gribsholts første turnering som bokser i seniorraek­ken.

Han er »spaendt på«, hvordan det bliver at bokse uden beskyttels­eshjelmen – om det bliver nemmere – men spørger man ham, om han er nervøs for noget, er svaret nej.

»Hvis jeg skal vaere jysk mester igen, skal jeg kunne vinde over dem alle sammen, uanset hvordan lodtraekni­ngen ender,« siger han.

Når man taler med Mikkel Gribsholt, er man ikke i tvivl om, at han selv tror på, at det kan lade sig gøre. At vinde. Han er »klar til at gå i krig«, som han selv siger det.

Han er heller ikke i tvivl om, at beslutning­en om at blive bokser er den rigtige for ham. For selv om han har gjort sig nogle ofre i forhold til sine venner, »er det ikke noget tab for ham«.

Tvaertimod er det »fedt« og »sejt« at vaere sin egen.

Alternativ­t ungdomsliv

Egentlig var det Mikkel Gribsholts storebror, der åbnede hans øjne for boksning.

»Man ser jo op til sine aeldre søskende. Det gjorde jeg også, og min storebror boksede. Han endte så med at have travlt med studie, tage forbi militaeret og prioritere arbejde. Det gjorde jeg ikke,« siger Mikkel Gribsholt.

Han var 13 år gammel, da han første gang satte fødderne i Hornslet Bokseklub. Han kom afsted til nogle traeninger, fik smag for sporten, tog et par kampe og fandt ud af, at han var god til det – eller at han i hvert fald kunne blive det.

I stedet for at vaelge samme vej som vennerne – den med uddannelse – begyndte han at arbejde som rengørings­assistent efter 9. klasse. For at kunne fokusere på det, der betød noget.

Men et tilvalg af boksning betød også et fravalg af andre ting som nye vennegrupp­er og fester til langt ud på natten.

»Mine venner får nye venner, men så møder jeg nogle af dem, de er begyndt at se. Jeg har også en masse socialt i bokseklubb­en,« siger Mikkel Gribsholt.

Han fortaeller, at de allesammen »heldigvis« støtter op om hans valg.

»De ved godt, at det tit bliver et nej, men alligevel spørger de, om jeg vil med ud at lave noget,« siger han.

For eksempel tager de ud og spiser, bowler eller sidder derhjemme og spiller kort. Ifølge Mikkel Gribsholt viser det, at det er »rigtige venner«, når de tager hensyn til ham.

»Når vi ses, snakker vi, som vi altid gør. Også selv om der er gået et par uger siden sidst,« siger han.

Og det er ikke unormalt med det skema, som Mikkel Gribsholts dage går efter.

Selvstaend­ig som tema

To timers traening. Hver dag. Også i weekendern­e.

Dertil kommer, at det ikke er gratis at leve. Ved siden af sin boksekarri­ere driver Mikkel Gribsholt en rengørings­virksomhed sammen med sin storebror – den samme storebror, som i sin tid fik sendt ham til boksning.

Virksomhed­en blev født ved årsskiftet til 2023. Den er ny, men de to brødre har allerede lukket de første aftaler.

»Jeg har altid gerne villet vaere selvstaend­ig. Og så er jeg glad for at arbejde sammen med brormand. Vi er begge to nogle, som gerne vil tage tingene hele vejen, når vi beslutter os for at gøre noget,« siger Mikkel Gribsholt.

Han fortaeller en anekdote om, hvordan han egentlig spillede fodbold som barn. Men det er »meget en holdsport« i modsaetnin­g til boksning, hvor resultater­ne kun afhaenger af ham selv. Der er kun én, han kan skyde skylden på, hvis det går galt.

Jeg kan godt lide at kunne styre tingene selv. At få noget til at blive en succes. Men også bare at se, hvor langt jeg kan presse mig selv, og hvor langt jeg kan nå. MIKKEL GRIBSHOLT, BOKSER

Når du taler om at vaere selvstaend­ig og grunden til, du har valgt boksning, lyder det lidt til, at selvstaend­ighed er et tema for dig. Hvorfor tror du det?

»Det kan man godt sige, at det er. Jeg kan godt lide at kunne styre tingene selv. At få noget til at blive en succes. Men også bare at se, hvor langt jeg kan presse mig selv, og hvor langt jeg kan nå,« siger Mikkel Gribsholt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark