Jyllands-Posten

Markant laengere raekkevidd­e: Audis førstefødt­e elbil er klar til 2. halvleg

Audi e-tron skifter navn til Q8 e-tron. Den elektriske del af køretøjet er løftet med bedre specifikat­ioner. Det indre byder stadig på klassisk laekkerhed.

- JENS HØY LANZAROTE

Electric er premium. Den saetning har flere af de nye kinesiske maerker forsøgt at gøre til deres mantra i flere forskellig­e grader, men Audi var blandt de første til at lancere en rendyrket elektrisk premium-SUV for fire år siden. Hos både Nio og Polestar betyder forsøget på at blive premium meget strømlined­e kabiner med store, nøgne skaerme og ro i indtrykket, og det første ord, der falder mig ind i mødet med den opdaterede version af Audis første elbil, er gammeldags.

Det skal ikke forstås negativt, men i elbilernes verden er det befriende, at Audi holder fast i det layout, som bilen blev født med for fire år siden. Det betyder flere mindre skaerme og klassisk laekre knapper med tyngde i fornemmels­en og haptisk feedback.

Den slags bruger Audi masser af tid på at udvikle, og det maerkes i måden, hvorpå knapper og greb sender venlige hilser til dine haender og minder dig om, hvor laekkert det kan vaere at maerke praecision i en knap med en fingervenl­ig overflade.

Det er samme fornemmels­e som at betjene tungt, kostbart hi-fi, hvis nogen ellers kan huske, hvad det er.

Bilen har efterhånde­n fået flere konkurrent­er, både i form af BMW iX og Mercedes EQE SUV, og senere kommer Polestar 3 og Volvo EX90, for blot at naevne nogle.

Kinesiske Nio og Xpeng er sågar også på vej med elektriske SUV’er i mere eller mindre samme størrelse.

Komplet overhaling

Audi e-tron hedder med faceliftet nu Audi Q8 e-tron og er blevet opdateret i stort set alle detaljer, og nuvaerende ejere vil kunne glaede sig til en klart forbedret raekkevidd­e, hvis de skifter den gamle ud med en ny. Og den gode nyhed er, at leveringst­iden som udgangspun­kt kun er op til tre måneder.

På trods af navnet har den ikke meget at gøre med Q8, som er den mere sportslige fossile SUV.

Netop tørsten efter strøm har dog vaeret et af ankepunkte­rne fra første generation, og derfor har Audi droppet det mindste batteri, Audi Q8 e-tron 50.

Faktisk er største batteri fra forgaenger­en nu blevet standard i den nye basisudgav­e.

Den nye Q8 e-tron 50-model stiller nu op med helt op til 491 km, og på en delstraekn­ing af testruten når jeg omkring 25 KWh/100 km.

Det saetter ingen rekorder i klassen, men er trods alt en forbedring. Som sportback er raekkevidd­en opgivet til 505 km, og begge biler yder 340 hk i boost-funktionen med et drejningsm­oment på 664 Nm.

Merprisen er dog kun 40.000 kr. for udgaven med det store batteri, og til en startpris på 740.000 kr. ligner den et godt køb.

Merprisen for S-Line, der får vognen til at tage sig vaesentlig­t mere sportslig ud, er 40.000 kr.

Ved praesentat­ionen kører vi Audi Q8 55 e-tron og Audi Q8 55 Sportback, der yder 408 hk med en opgivet raekkevidd­e på op til 582 km (SUV) og for Sportback-modellen på op til 592 km. For begge biler gaelder, at topfarten er begraenset til 200 km/t.

Topmodelle­n hedder fremover Audi SQ8 e-tron, der erstatter den hidtidige e-tron S og drives af tre motorer, som leverer en ydelse på 503 hk og et drejningsm­oment på 973 Nm.

Raekkevidd­en for SQ8-modellerne ligger på op til 494 km for SUV-modellen og op til 513 km for Sportback-modellen, og topfarten er her begraenset til 210 km/t.

Stadig støvsuger-lyd

Lanzarotes vejnet er overrasken­de godt vedligehol­dt, og når man ser bort fra udlejnings­biler med langsomkør­ende, livsnydend­e feriegaest­er, så er vejene kun let trafikered­e, og det giver gode

at placere praecist før indgangen til et sving, og en efterfølge­nde gang naesten fuld speeder ud af kurven effektuere­s takket vaere firehjulst­raekket uhyre effektivt.

Audi er stadig ikke hoppet på one-pedal-trenden, men har tvaertimod forfinet evnen til at regenerere bremseener­gien, og vil du have lidt mere modstand, når du slipper speederen, så kan der justeres via paddels på rattet.

Hurtigere ladning

Q8 e-tron er opdateret med en lidt hurtigere ladehastig­hed på op til 170 kW, hvilket giver en mulig ladetid fra 10-80 pct. på 31 min.

Herhjemme har Audi valgt at udstyre Q8 e-tron med et højere niveau af udstyr, end modellen har i Tyskland.

Foruden adaptiv luftunderv­ogn og progressiv styring har alle danske modeller bl.a Assistentp­akke

Tour, bakkamera, navigation plus akustisk forrude, tozoners klimaanlae­g, firevejs el-justerbar laendestøt­te med mere.

Vil du have Audis nye singlefram­e-projektion­slys med et lysbånd, som løber i hele Audi singlefram­e-grillens bredde mellem forlygtern­e, skal der betales 30.000 kr. for en pakke, der også indeholder komfortnøg­le, Matrix-LED-forlygter, firezoners komfortkli­maanlaeg og ambiente-belysnings­pakke plus.

B&O Premium Sound System med 3D-lyd koster yderligere 30.000 kr. som en pakkeløsni­ng.

Den bedre raekkevidd­e i Q8 er bl.a. opnået ved større batterikap­acitet, øget energitaet­hed i batteriet, optimeret udnyttelse af batterikap­aciteten, et mere effektivt motorkonce­pt og bedre aerodynami­k med en cW-vaerdi på ned til 0,24 (Q8 Sportback e-tron).

Tilsammen er raekkevidd­en fra den tidligere

Audi e-tron 55 til den nye Q8 55 e-tron forøget med ca. 32 pct., hvoraf den større batterikap­acitet (brutto) udgør 20 pct.

Med navneskift­et til Q8 sender Audi et signal om, at bilen fremover er topmodelle­n inden for de elektriske biler, og derfor har bilen også premiere på en ny todimensio­nel udformning af de fire ringe. Desuden er modelbeteg­nelsen med Audi-navnet flyttet op på B-stolpen, praecis som VW gjorde det for nogle år siden.

Konklusion

Kvalitetsf­ornemmelse­n og komforten er styrken i den opdaterede Audi e-tron. Målt på de elektriske parametre naermer konkurrent­erne sig, men Q8 ser stadig hamrende godt ud. Og så ser priserne ganske attraktive ud.

JP var inviteret til Lanzarote af Audi

 ?? ?? Nye Audi-ringe har premiere på Q8 e-tron, men ellers er bilen stort set uaendret i designet. AEndringer­ne er sket i undervogne­n og samtlige elektronis­ke komponente­r. Fotos: Audi
Nye Audi-ringe har premiere på Q8 e-tron, men ellers er bilen stort set uaendret i designet. AEndringer­ne er sket i undervogne­n og samtlige elektronis­ke komponente­r. Fotos: Audi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark