Jyllands-Posten

Stor pickup med små kraefter

Maxus eT90-pickup kommer med hvide nummerplad­er. Man skal dog ikke have travlt eller lyst til en lang tur.

- JENS OVERGAARD

Masser af plads, op til fem ombord og ren elektrisk drift. Det er nøgleorden­e for et nyt tilbud til danskere, som vil køre rent elektrisk, men også skal have både folk og gods med.

Maerket bag er kinesiske Maxus, der mest har gjort i rendyrkede varevogne, men nu også er på vej med mere personvogn­sagtige modeller.

Den nye eT90-pickup ligger midtiimell­em. Den blev i første omgang vist som en klassisk gulplade-pickup med dobbeltkab­ineopbygni­ng.

Den danske importør ville dog gerne have godkendt en hvidpladev­ersion, hvor den anden saederaekk­e kan udnyttes, så der ud over en nyttelast på 1.000 kg gods på ladet også kan vaere fem personer ombord.

Den fås dog kun med baghjulstr­aek og ikke firehjulst­raek. Drivkrafte­n i den 5,4 meter lange bil er et batteri på 88,5 kWh, og det giver en raekkevidd­e på meget beskedne 330 km. Lydopladni­ng klares med lige så beskedne 80 kW, og den er hele 45 min. om at lynlade fra 20-80 pct.

Elmotoren yder samtidig kun 177 hk, og dermed er topfarten så lav, at man ikke engang kan følge trafikken de steder, hvor man må køre 130 km/t. Ifølge Maxus når pickuppen kun 120 km/t.

Bilen lanceres til 576.000 kr. på hvide plader, mens gulpladeve­rsionen koster 430.000 kr. plus moms. Modellen findes også på papegøjepl­ader.

Flere muligheder

Herhjemme har flere bilimportø­rer tidligere forsøgt sig med hvidpladev­ersioner af de konvention­elle pickupper. Men de var for dyre og havde en smal målgruppe.

Steffen Vilstrup, som er landechef for RSA Danmark, der står for importen af Maxus, ser muligheder for biler af denne type på el.

»Med den her europaeisk­e nyhed ønsker vi at udbrede kendskabet til pickupper i Danmark. Den eldrevne version gør det legitimt at kigge i retning af pickupmark­edet, både når det kommer til miljø, bilens pris og grønne ejerafgift­er,« fortaeller Steffen Vilstrup.

Mens en konvention­el pickup har en grøn ejerafgift på omkring 10.000 kr. årligt, koster den eldrevne Maxus pickup kun 680 kr. i afgift, så der kan altså vaere penge at spare.

Steffen Vilstrup, landechef for RSA Danmark

 ?? ?? Den store elektriske Maxus eT90 er nu på de danske veje til 576.000 kr. Foto: Maxus
Den store elektriske Maxus eT90 er nu på de danske veje til 576.000 kr. Foto: Maxus

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark