Jyllands-Posten

En overkommel­ig dag på kontoret for Holger Rune

Teenageren bragte planmaessi­gt Danmark foran 1-0 i Davis Cupopgøret mod Indien.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN Sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

Det gaelder om at vaere til stede, når Holger Rune en sjaelden gang spiller i Danmark.

Og det gaelder om at komme til tiden, for ellers når man kun at se røgen.

Fredag nåede ikke alle tilskuere på plads i Royal Stage i Hillerød til starten af hans optraeden i Davis Cup-mødet med Indien og gik dermed glip af en del af oplevelsen.

Helt som forventet blev hans dyst mod Yuki Bhambri nemlig en ren walkover på 6-2, 6-2, inden August Holmgren og Sumit Nagal i det efterfølge­nde opgør endte i en udmarvende duel iblandet både skønslag og fejl i en grad, så afgørelsen ikke var fundet ved printavise­ns deadline.

Den samlede vinder, som dermed fortsat har chancen for at avancere til landsholds­turneringe­ns fornemste raekke, findes lørdag, og Holger

Rune skal nok sørge for endnu en af de tre kraevede sejre, når han igen afholder audiens og møder endnu en sagesløs inder.

Server gjorde ondt

Gennem tiden har danske spillere leveret mindevaerd­ige Davis Cup-opgør, men fredag bød altså ikke på et af dem, da det kraever to spillere at skabe en regulaer kamp, og dertil var forskellen simpelthen for stor.

Yuki Bhambri bragte sig godt nok foran 1-0 og nåede at minde os om, at han inden en raekke haemmende knaeskader havde vaeret oppe som nummer 83 i verden i 2015, så måske…

Nej, overhovede­t ikke. Så ensidig var forestilli­ngen, at August Holmgren allerede efter godt et kvarters spil forlod hallen for at begynde opvarmning­en til sin efterfølge­nde kamp, og det hele var da også overstået på under en time.

Outsideren er ikke den første til at slå sig på Holger Runes server, der reelt pillede enhver spaending og ethvert tiltag til dueller ud af hans partier. Verdens nummer ni afgav først point i egen serv på 10. serv, vandt 32 af 37 servepoint og tillod kun én enkelt gang modstander­en at vinde to point i samme parti.

Af samme grund blev atmosfaere­n allerede mere end hyggelig i hans første landskamp siden marts 2020, men stjernen fik dog charmeret tilskuerne med at løbe et lob op, få slået bolden retur mellem benene – med ryggen til nettet – og vinde partiet efter at have nået en stopbold.

Hans vinderfoku­s trådte frem, da teenageren ikke var helt tilfreds med at få fejldømt en serv på første matchbold, men så smadrede han da bare en utagelig baghånd ned langs linjen efter andenserve­n. Så begyndte autografsk­rivningen, og det kraevede naermest en større indsats fra Holger Rune, der ganske aedelt tog sig god tid til at komme rundt til langt de fleste tilbedere. Kort derefter fik Holmgren lov at komme rundt på stort set alle dele af banen i en ganske medrivende kamp mod Sumit Nagal. Første saet endte som en ren break-fest med syv tabte serveparti­er med danskeren som vinder med 6-4, inderen udlignede med 6-3, inden det hele blev rent neglebider­i.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark